Vox i PP pacten a Nàquera llevar banderes LGTBI i manifestacions davant violència masclista

balcon ayuntamiento naquera

L’acord signat estableix substituir les concentracions contra la violència masclitas per actes contra “tota violència”

L’acord de govern de Nàquera entre Vox, guanyador de les eleccions, i el PP inclou mesures com la retirada de banderes LGTBI dels edificis oficials i substituir les concentracions contra la violència masclista per actes “contra tota violència” o “contra la violència”.

Així es desprén de l’acord que Vox ha compartit en les seues xarxes socials i que ha permés la investidura d’Iván Expósito com a alcalde de Nàquera després d’haver obtingut Vox 4 regidors i el PP 3 en les eleccions municipals del passat 28 de maig.

Entre els punts de l’acord es troben la “promoció dels valors constitucionals” i el compromís de no col·locar banderes LGTBI en balcons i façanes d’instal·lacions municipals.

El punt 16, a més, inclou: “Substituir les concentracions de ‘No a la violència masclista’ per ‘No a la violència’ o ‘Condemnem tota violència’.

Altres punts són la “celebració del Dia de la Constitució i la Hispanitat” en el municipi, en al·lusió al 6 de desembre i al 12 d’octubre, o l'”ajust de la política de subvencions municipal” amb la “supressió d’aquelles que no tinguen una marcada funció social, esportiva, cultural” i de les destinades “a finançar entitats independentistes i pancatalanistes”.

També s’estableix com a punt de l’acord la “retallada de la despesa política socialment improductiva, revisant les partides de publicitat institucional i despeses supèrflues”, i la delegació de competències en matèria de comunicació institucional, xarxes i premsa estarà en mans d’un regidor de Vox.

A més, s’acorda la “neutralitat institucional en l’àmbit cultural”, la “defensa de les tradicions i cultura valenciana així com de les festes populars del municipi” i la “defensa de la propietat enfront de l’ocupació il·legal”.

En l’equip de Govern, un dels quatre regidors de Vox tindran les competències de Tradicions i Festejos Taurins, Comunicació Institucional, Protocol, Patrimoni, Aigües, Agricultura, Caça i Ramaderia.

Un altre d’ells comptarà amb les competències d’Administració Local, Família, Vida i Tercera Edat, Urbanitzacions i Noves Tecnologies, mentre que el tercer dels edils tindrà Benestar Social, Recursos Humans, Sanitat, Educació i Atenció al Ciutadà i l’alcalde tindrà competències d’Hisenda, Seguretat Ciutadana i Règim Interior.

Entre els regidors del PP es repartiran les competències d’Urbanisme, Obres Públiques, Serveis municipals, Esports, Parcs i jardins, d’una banda, Emergències, Joventut, Cultura i Festes, per una altra i, finalment, Turisme, Ocupació, Desenvolupament Local, Comerç, Indústria i Fires.

Des del PSPV-PSOE de Nàquera han considerat que aquest acord és “el pacte de la vergonya i de l’odi”, fruit de “la dupla de la dreta i l’extrema dreta que converteix a Nàquera en laboratori de les polítiques de discriminació cap als col·lectius víctimes de major violència”.

Així mateix, han convidat als veïns de la localitat a col·locar banderes arcs de Sant Martí als seus balcons i finestres, “amb els colors que el nou govern nega a tota la societat”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà