La Comissió Europea està “al corrent” de la retirada de banderes LGTBI a Nàquera

balcon ayuntamiento naquera

“Les demostracions pacífiques són un dret fonamental en tots els països democràtics”

La Comissió Europea (CE) està “al corrent” de les notícies aparegudes en la premsa sobre la retirada de banderes LGTBI dels edificis oficials a Nàquera després de l’acord de govern en aqueix poble entre Vox i PP i va subratllar que les demostracions pacífiques són “un dret fonamental en tots els països democràtics”.

“Estem al corrent de les informacions en els mitjans. No comentem anuncis. Atés que això afecta a les administracions locals primer caldria veure amb les autoritats dels Estats membres”, va indicar aquest dimecres en la roda de premsa diària de la Comissió el portaveu comunitari de Justícia, Christian Wigand.

“Més en general”, va afegir el portaveu, “la Comissió Europea té estàndards clars sobre la igualtat LGTBI, alguna cosa que recull l’estratègia europea i per a protegir xiquetes i dones de la violència”, va afegir.

“També hem sigut clar que les demostracions pacífiques són un dret fonamental en tots els països democràtics”, va indicar el portaveu.

D’altra banda, Wigand va afirmar no tindre constància que hi haja hagut contactes entre la CE i les autoritats espanyoles per a obtindre aclariments sobre aquest assumpte, encara que la portaveu *Dana *Spinant va precisar que ho anaven a “verificar”.

L’acord de govern a Nàquera entre Vox, guanyador de les eleccions, i el PP inclou mesures com la retirada de banderes LGTBI dels edificis oficials i substituir les concentracions contra la violència masclista per actes “contra tota violència” o “contra la violència”.

Així es desprén de l’acord que Vox ha compartit en les seues xarxes socials i que va permetre la investidura d’Iván Expósito com a alcalde d’aquest poble de 7.700 habitants dissabte passat

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà