La ruta eqüestre s’obri al públic al llarg de 15 quilòmetres per la Serra Calderona

L’Ajuntament de Nàquera ha invertit entorn de 8.000 euros en els últims dos anys a l’itinerari IE-032 Nàquera -Pi del Salt

Nàquera ha obert al públic l’itinerari eqüestre  ‘Pi del Salt’ que compta amb un traçat de 15 quilòmetres des de la mítica Font de l’Or des d’on transcorre als peus de la Serra Calderona entre paratges com el Pi del Salt, el Fenassar o l’Aquet.  La inauguració oficial de la ruta va tenir lloc el passat 8 d’abril amb una jornada plena de activitats.

L’Ajuntament  ha invertit entorn de 8.000 euros en els últims dos anys a l’itinerari eqüestre IE-032 Nàquera -Pi del Salt, per a adequar la nova senyalització, la regeneració de les vies i camins pels quals transcorre i la creació d’un punt de trobada eqüestre amb l’objectiu d’obrir-la al públic en les millors condicions.

Aquesta ruta, que compta amb un traçat de 15 quilòmetres, està homologada per la Real Federació Hípica Espanyola i part de la Font de l’Or des d’on transcorre als peus de la Serra Calderona entre paratges de gran bellesa com el Pi del Salt, el Fenassar o l’Aquet.

Al llarg del recorregut els amants dels equins, però també senderistes i aficionats del btt poden descobrir el patrimoni ambiental i paisatgístic del municipi com les Pedreres del Salt.

La regidoria de Turisme en col·laboració amb l’Associació d’Empresaris i Comerciants de Nàquera organitzar activitats al voltant d’aquesta inauguració com a barbacoes, balls, ambientació musical o passejades en poni.

La ruta va partir des de la Plaça de l’Ajuntament a les 11 hores, desfilant pel centre del nucli urbà a través del carrer Mestre Valls i en direcció a Vinyes. Al migdia, la plaça va acollir també l’actuació de Deboulè i activitats per a tota la família.

Turisme vol posar en valor aquesta ruta eqüestre “apostant per aquest producte de turisme actiu, respectuós amb el medi ambient per a arribar a nous públics especialment de cara a aquestes festes de Setmana Santa i Pasqua”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà