Olocau uneix amb autobús el nucli urbà i les urbanitzacions

PArada bus Olocau

El Consistori ha adquirit un vehicle de 8 places amb un cost total de 68.970 euros

L’Ajuntament de la Vila d’Olocau informa que, en breu, començarà a funcionar una línia de transport públic i gratuït entre el nucli urbà i les urbanitzacions del municipi mitjançant una furgoneta 100% elèctrica. Actualment, s’estan ultimant els detalls abans de la posada en marxa d’aquest servei.


Així, el Consistori ha adquirit un vehicle de 8 places (7 passatgers i el conductor) amb un cost total de 68.970 euros. Aquesta suma s’ha finançat amb una ajuda de 45.500 euros del Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020, “Suport per a la realització d’operacions d’acord amb l’estratègia de desenvolupament local participatiu, dels Grups d’Acció Local LEADER 2014-2020” concedida al GAL Túria-Calderona i amb 23.470 euros de fons propis de l’Ajuntament.

De cara a planificar la nova línia de transport, aquest passat dimarts, va tindre lloc una reunió dirigida a totes les associacions locals per a presentar-los les propostes de la Corporació Municipal i intercanviar opinions sobre aquest tema.

En la trobada, a la qual van assistir l’alcalde, Antonio Ropero, el Regidor de Participació Ciutadana, Josep Perales i representants d’ACEO (Associació de Comerços i Empreses d’Olocau), de l’Associació de Veïns de Pedralvilla i de Dones d’Olocau, es va parlar, entre altres assumptes, sobre les parades i els futurs horaris per a poder oferir un servei que s’adapte a les necessitats del nostre poble i que enllace amb la línia d’autobús que porta a Llíria.

Pel que fa a les parades, a més, es va plantejar que reben noms de dones que han destacat al llarg de la història com a reconeixement per la seua labor i com a mostra del compromís d’Olocau amb la igualtat i els valors feministes.

Amb aquest projecte, que començarà amb un període de proves, es vol oferir una alternativa als veïns per a desplaçar-se entre els diferents nuclis de població de la localitat. A més, des de l’Ajuntament, es continua realitzant gestions (com la reunió telemàtica de l’alcalde amb la Directora General d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat Sostenible, Roser Obrer, del passat 10 de maig) per a continuar millorant la línia d’autobús que està actualment en funcionament.

En paraules del primer edil d’Olocau, el nou servei de transport “tindrà tres objectius principals: millorar la qualitat de vida dels veïns facilitant l’accés al nucli urbà i a les urbanitzacions, apostar per les energies renovables i la sostenibilitat i potenciar el comerç local i la visibilitat de tot el nostre municipi mitjançant la connexió amb la línia d’autobús Gátova-Llíria”. “Es tracta d’un exemple més de la voluntat de la Corporació Municipal per aconseguir que Olocau dispose d’un transport públic que done resposta a les seues necessitats actuals”, ha assenyalat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà