Els militars del Regiment de Transmissions 21 inicien a Olocau el seu recorregut pel Camí del Cid

camino del cid

El punt de trobada será Calatayud el 10 de novembre

Més d’una vintena de militars, integrants del Regiment de Transmissions 21 (RT 21) han eixit este dilluns des d’Olocau per a recórrer a peu un tram del Camí del Cid. Abans de partir, han recollit el Salconduit de la ruta que s’ha encarregat de segellar l’alcalde de la localitat, Antonio Ropero.

L’activitat s’emmarca dins de les accions que el RT 21 està duent a terme amb motiu de la celebració del seu 150 aniversari i que coincidix amb els 20 anys de la constitució del Consorci Camí del Cid. En l’activitat es preveu la participació de 400 militars que, en modalitat de marxa a peu per relleus, realitzaran 28 etapes.

En esta primera etapa, els integrants del regiment cobriran una distància aproximada de 20 quilòmetres fins a arribar a la localitat castellonenca d’Altura. A esta població arribarà el relleu per a realitzar una segona etapa que els portarà fins a Caudiel, també a Castelló.

Paral·lelament, el dimarts 1 de novembre, els companys del Batalló de Transmissions de la Base Militar Cid Campeador situada en Castrillo del Val (Burgos) eixiran des de la localitat de Vivar del Cid, inici del Camí.

El punt de trobada de les dos unitats serà Calataiud, a Zaragoza, on es commemorarà el 150 aniversari del regiment.

Una mica d’història

El Regiment de Transmissions 21, unitat de suport al combat de l’Exèrcit de Terra, es remunta al 3 d’octubre de 1872, data de creació de la Brigada Telegràfica. Subordinat al Comandament de Transmissions (MATRANS) del Comandament de Suport a la Maniobra de la Força Terrestre, el RT 21 és, a més, part integral del Cos d’Exèrcit de Desplegament Ràpid de l’OTAN-España.

Es tracta d’una de les unitats de transmissions més antigues d’España i una de les més antigues del món. Ara, i per a posar en valor tant la seua activitat com estos 150 anys d’història, recorreran el Camí del Cid, la qual cosa permetrà acostar als pobles que formen part de la ruta el paper que desenvolupen les Forces Armades.

El Consorci Camí del Cid és una entitat pública sense ànim de lucre integrada per les Diputacions Provincials de Burgos, Soria, Guadalajara, Zaragoza, Teruel, Castelló, València i Alacant. Té per objecte la definició, la dinamització, la divulgació cultural i la promoció turística del Camí del Cid.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà