Olocau assisteix a l’Assemblea de l’Associació Espanyola de Festes i Recreacions Històriques

Celebrada a la localitat de Linares

Com a municipi membre de l’Associació Espanyola de Festes i Recreacions Històriques (AEFRH), Olocau ha participat en la XXIV Assemblea Nacional Anual, celebrada a Linares (Jaén). Allí, es van reunir al voltant d’un centenar de representants de 50 esdeveniments de caràcter històric de tot el país.

En el marc d’esta cita, es van organitzar diferents esdeveniments en una localitat que ha exercit d’amfitriona i que forma part de l’associació amb les seues Festes Iber-Romanes de Cástulo. Així, el divendres, es va realitzar una recepcióa tots els representants de les festes que formen part de l’AEFRH.

En l’acte, van intervindre el seupresident, Antonio Madrid; l’alcaldessa de Linares, Auxiliadora del Olmo; i el regidor-delegat de Turisme i segon tinent d’alcalde, Enrique Mendoza.

En la capella de l’Hospital dels Marquesos es va celebrar l’acte central, l’Assemblea, en la qual es van tractar temes com el nou vídeo promocional de l’associació, la incorporació de set nous membres durant el 2023, la promoció realitzada en fires turístiques (Fitur, Intur, Expovacaciones o Armi&Bagagli de Piacenza), les novetats de l’Assemblea General de la Confederació Europea de Festes i Manifestacions Històriques (CEFMH) i els impactes aconseguits en xarxes socials. Després del torn de preguntes i respostes, l’alcalded’Olocau, Antonio Ropero, va prendre la paraula per a destacar el creixement que està experimentant l’associació i el seu desig que continuen sumant-se més municipis, especialment de la Comunitat Valenciana, ja que l’única ctualment é Olocau.

En la mateixa jornada es va realitzar la tradicional cercavila amb els convidats vestits de la festa que representaven i el sopar de gala al qual van assistir també amb indumentària de cada època i que va tindre lloc en el complex La Tortuga Azul.

En representació d’Olocau, van acudir, a més de l’alcalde, el regidor de Turisme, José Paricio, i l’arqueòleg i guia turístic Víctor Chaos.

Al llarg del cap de setmana, van poder estrényer llaços entre localitats i mostrar els atractius turístics de la població, amb especial èmfasi en la pròxima celebració de la Iberfesta.

Segons Antonio Ropero, “estos dies a Linares ens han servit per a seguir enfortint la nostra col·laboració ambl’AEFRH i ensenyar a municipis de tota Espanya el treball que realitzem cada any en la Iberfesta”. “El balanç és molt positiu, ja que els temes tractats en l’Assemblea ens ajudaran a tots els participants a millorar unes festes i recreacions que ja compten amb un gran prestigi”, va afegir.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà