La Trobada de Clubs de Lectura amb Carmen Amoraga reuneix un centenar de lectors

carmen Amoraga

El Saló d’Actes d’Olocau acull la presentació de ‘El corazón imprudente’

Olocau ha acollit un esdeveniment literari que ha reunit Clubs de Lectura de diferents municipis ambmotiu de la presentació de la novel·la ‘El corazón imprudente’, que ja han llegit durant els últims mesos, amb la seua autora, Carmen Amoraga.

Unes 90 persones s’han congregat en el Saló d’Actes, entre les quals hi havia membres dels Clubs de Lectura de Nàquera, Casinos, Marines, Loriguilla, Benissanó, Benaguasil, Serra, Higueruelas, Chiva i Olocau, així com veïns i veïnes. En representació de la Corporació Municipal, hi han assistit les regidores María José Guevara i Olga Brínquez, i l’alcalde, Antonio Ropero.

Rosa Marín, coordinadora dels clubs, ha sigut l’encarregada, juntament amb Ropero i Guevara, de presentar l’acte i l’autora convidada. A més, a mode d’introducció al llibre, tres persones del públic han llegit fragments de l’obra.

Amoraga ha explicat diferents aspectes del seu llibre (“una novel·la molt especial”, en les seues paraules) i anècdotes del procésc reatiu. Així, ha parlat sobre com va sorgir la idea d’escriure’l a partir d’una situació personal, una experiència que va definir com “inocular el virus d’una novel·la”.

Igualment, ha detallat el treball realitzat per a donar forma als protagonistes (Tina i José Manuel) i als personatges secundaris, i ha abordat algunes de les qüestions que es tracten en les seues pàgines, com l’amor en l’edat adulta (“un amor no sols cap a l’altre, sinó també cap a si mateix”, com ha afirmat), el perdó, la memòria democràtica, l’edatisme o la salut mental.

L’obra, segons l’escriptora finalista del Premi Planeta i guanyadora del Premi Nadal, posa el focus sobre “herois minúsculs, amb contratemps com els que ens passen a nosaltres” i reprén un tema que apareix en totes les seues obres: “la distància entre la vida que tens i la vida que vols”.

En este sentit, Amoraga ha assegurat que el seu propòsit sempre ha sigut “ficcionar la realitat”.

Desprès de les preguntes del públic, l’escriptora de Picanya ha firmat exemplars d’‘El corazón imprudente’.

Per a Ropero, “la trobada de hui és una nova mostra del compromís de l’Ajuntament d’Olocau amb la cultura i del fet que el nostre municipi és un lloc en el qual la cultura està molt viva i molt present”.

“La literatura, com totes les altres manifestacions artístiques, forma part fonamental de la programació d’actes d’Olocau, i hui hem gaudit d’una presentació molt interessant i que ha sigut un nou èxit d’assistència”, ha assegurat el primer edil.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà