L’Ajuntament organitza una jornada sobre Les Macollades

El 30 d’abril al Saló d’Actes d’Olocau es parlarà sobre la garrofera

L’Ajuntament d’Olocau ha organitzat per al pròxim 30 d’abril una jornada dedicada a les garroferes. Durant tot el dia experts en la matèria tractaran el tema i a més de debatre sobre el futur d’aquest cultiu també hi haurà una demostració de poda d’aquest arbre mediterrani.

La jornada començarà a les 10.00 hores en el Saló d’Actes amb la inauguració per part de l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, i la presentació de la trobada per part de la regidora de Medi ambient, Pilar Gil.

Posteriorment, donarà començament la primera de les xarrades, titulada ‘Patrimoni Rural’ a càrrec de Ferran Zurriaga que parlarà de ‘Les macolladles olocauines’ i el tècnic forestal Carlos Xirivella que desenvoluparà el tema de la protecció de les ‘macollades’.

A les 11.30 horas començarà la segona de les conferències sota el lema ‘Les Garroferes avui’. Joan Tous i Vicente Serena parlaran sobre el cultiu de les garroferes i les característiques d’aquest arbre.

A les 12.30 hores es desenvoluparà la taula redona ‘I ara, què fem?’ en la qual participaran tots els presents, ponents i públic.

A la vesprada començarà el passeig cap a la partida de l’Aigualeig i a les 16.30 hores els esporgadors Daniel Calvo, Elíes Mañez i Jaume Mañez faran una demostració d’esporga en directe.

La inscripció i els materials són gratuïts i per a poder participar en la jornada és necessari inscriure’s en l’Ajuntament d’Olocau o a través de la web abans del 26 d’abril.

Hi haurà una caixa solidària de recollida d’aliments amb destinació als serveis socials del municipi i s’ha preparat un menjar de germanor en el restaurant El Arquet d’Olocau.

A més, des del 24 d’abril fins al 8 de maig hi ha una exposició en la Casa de la Senyoria ‘Les macollades olocauines, el tresor natural’ que podrà visitar-se de dimecres a dissabte de 10 a 14 hores.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà