Riba-roja dóna a conèixer la cultura de l’aigua

Turisme explica els lligams de la vila en visites guiades als monuments històrics  

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha posat en marxa este estiu una sèrie de visites guiades per conèixer amb més detall els lligams que manté la vila amb la cultura de l’aigua amb una sèrie de visites guiades pels cinc monuments que hui dia encara es conserven. El programa dissenyat per la Regidoria de Turisme segueix tota la normativa legal adaptada al Covid-19 per evitar els contagis entre els participants.

La vila manté una relació estreta amb el riu Túria que voreja la part nord del terme municipal fins desembocar en l’horta valenciana i que, al llarg dels segles, ha servit com a tret identificador i motor econòmic i social. Testimoni d’un passat proper, el riu és un eix vertebrador per a la gent de Riba-roja que hi veuen el reflex de la prosperitat per a moltes famílies que han fet de l’agricultura la seua forma de vida.

El programa recull una acurada visita pels monuments que, tot i el pas dels anys, es poden observar gràcies a les tasques de restauració i millora com ara el Pont Vell, l’asil del Convent de la Sagrada Família de 1834, la cisterna, el molí i la casa del Moliner i, finalment, el Llavador. La història de Riba-roja és sinònim del pas de diverses civilitzacions: visigots, assentaments ibers, viles rústiques romanes i els aqüeductes.

L’alcalde, Robert Raga, ha destacat “l’enorme patrimoni que tenim a la localitat que són els fruit del pas de les diverses civilitzacions que hi han passat per deixar-nos un pou de saviesa i una empremta que ens serveix per endinsar-nos en la forma de viure i comportar-se els habitants en cadascuna des les èpoques; la ruta de l’aigua és el reflex fidel d’eixe passat que ens fa sentir-nos orgullosos del nostre origen”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà