Mar Benegas guanya el Premi Cervantes Chico de literatura infantil i juvenil

mar benegas

El ple aprova un reconeixement per la seua contribució a les lletres

El ple de l’Ajuntament ha aprovat una felicitació a l’escriptora local Mar Benegas per la seua trajectòria literària després d’obtindre el Premi Cervantes Chico de Literatura Infantil i Juvenil organitzat pel consistori d’Alcalá de Henares.

La proposta de l’equip de govern del PSPV amb el suport de la resta de formacions -PP, Compromís, Cs, EU, Podem i Vox- subratlla que Mar Benegas es distingeix per ser una escriptora en llengua castellana amb una trajectòria creadora en el camp dels treballs de la literatura infantil i juvenil.

Nascuda a Riba-roja, Mar Benegas va escriure el seu primer poema als 11 anys titulat ‘Oda a la soledad’ que li va valdre el seu primer acostament a la literatura i des de llavors s’ha desenvolupat aquesta faceta en el seu àmbit de llibres infantils i d’adults.

La carrera literària de Mar Benegas compta amb un ampli catàleg d’obres publicades, a més de cursos i conferències que ha dut a terme en diverses ciutats no sols d’Espanya sinó, a més, d’altres països del món. Col·laboradora en diverses iniciatives i espais de creació cultural, està vinculada a diversos àmbits literaris en institucions públiques des de les quals ha posat en marxa projectes d’animació a la lectura.

Les obres de Mar Benegas han aconseguit un notable suport literari al voltant del món amb ala traducció i publicació de les seues obres a Xina, Corea, els Estats Units, el Brasil, Itàlia o França, entre altres.

L’escriptora de Riba-roja ha sigut, també, la creadora i fundadora d’una web de formació en línia titulada ‘El sitio de las palabras’, directora de les jornades d’animació a la lectura, escriptura i observació ‘Jaleo’ que dirigeix des de la Universitat Internacional Menéndez i Pelayo de València, formadora i conferenciant especialitzada en la poesia, en animació a la lectura, l’escriptura i la creativitat.

Mar Benegas ha desenvolupat la seua labor com a treballadora en escoles, biblioteques, centres culturals, centres de professorat i innovació pedagògica, en col·legis oficials i associacions de professionals bibliotecaris, universitats, fundacions i un altre tipus d’institucions públiques. Actualment, col·labora en diverses iniciatives i espais de creació cultural vinculats a la lectura i la poesia, entre altres àmbits.

L’escriptora ha obtingut altres reconeixements públics en la seua extensa trajectòria literària com l’esment especial en la categoria Poesia a Bolonya amb el Premi Ragazzi gràcies al seu llibre ‘Corazón de pájaro’. A més, cal afegir el premi Serra d’Or de la crítica 2018 al millor llibre “I ací dins qui hi ha?”, el millor llibre juvenil 2014 amb ‘Abecedario imaginario’ del Banc de Llibres de Veneçuela. Durant els anys 2016 i 2017 ha estat entre els 20 millors llibres de la Fundació Quatre gats amb les obres ‘Con el ojo de la i’ y ‘Versos como una casa’.

L’alcalde Robert Raga, ha subratllat “l’enorme aportació literària de Mar Benegas en la seua extensa trajectòria en la qual ha rebut el reconeixement públic de diverses institucions de prestigi en el món de les lletres, per això, el ple municipal s’ha fet eco d’aquest sentir generalitzat al qual li avalen diverses obres desenvolupades al llarg dels últims anys, no sols a Espanya sinó, també, en l’àmbit internacional”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà