Rib A3 treballa amb els Bombers per a incrementar la seguretat dels polígons davant emergències

riba3

L’equip de Prevenció del Consorci Provincial ha visitat el Sector 14 i s’ha reunit amb les empreses

L’Associació Empresarial Polígons Riba-roja A-3 (Rib A3) reprendrà aquest mes de març el projecte de col·laboració amb el Consorci Provincial de Bombers per a facilitar-los les dades de les empreses necessaris perquè la seua actuació en cas d’emergència siga més ràpida i eficient.

L’associació es posarà en contacte amb totes les seues empreses associades (més de 210) a través de 4 tècnics d’emergències que recopilaran la informació de cada companyia en funció dels paràmetres marcats pel propi Consorci. El cos de bombers incorporarà tota aqueixa informació al seu Sistema d’Informació Geogràfica, eina clau en la intervenció en cas d’emergència.

Dins d’aquesta col·laboració contínua entre Rib A3 i el Consorci Provincial, dJorge Sánchez, cap de Servei de Prevenció i el tècnic Isidro García, al costat d’Antonio Mas, de la Diputació de València, van visitar el Sector 14, on van conversar sobre les peculiaritats d’aquest polígon i van informar de la importància de comptar amb un Pla d’Autoprotecció en cadascuna de les empreses.

En la reunió, la gerent de Rib A3, Romina Moya, va aprofitar per a explicar el projecte de recopilació de dades de les empreses i com aquests es facilitaran després al Consorci.

Moya va posar l’accent que aquest és un primer pas en el camí cap a la seguretat de les àrees industrials, un dels principals objectius de la gestió de Rib A3. La gerent va aprofitar per a recordar la importància que tots els polígons compten amb un Pla d’Emergències (PEAI) propi que reculla els riscos inherents, els recursos disponibles i establisca un pla d’actuació en cas d’emergència. L’associació empresarial té la intenció d’impulsar la creació d’una Entitat de Gestió i Modernització (EGM) en el Sector 14 pròximament i l’elaboració d’un Pla d’Emergència serà un de les fites que s’inclouran en el Pla d’Actuació a subscriure amb l’Ajuntament de Riba-roja.

Jorge Sánchez va assegurar que el Sector 14 no presenta problemàtiques específiques malgrat comptar només amb una via d’accés i d’eixida perquè no hi ha implantada cap indústria d’alt risc i el polígon és de dimensions reduïdes amb poques empreses.

Així i tot, va insistir en la necessitat que les empreses disposen de plans d’autoprotecció que incloguen, d’una banda, una avaluació de riscos i, per una altra, els recursos disponibles, el pla d’actuació en cas d’emergència i la seua implementació efectiva.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà