La prolongació del metro fins al nucli urbà de Riba-roja arrancarà en 2026

metro ribarroja

La conselleria compta amb un pressupost de 23 milions d’euros

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha presentat a Riba-roja el pla de prolongació de la línia 9 de Metrovalencia fins al nucli urbà de la localitat, en concret fins a l’entorn de la zona del Barranc dels Moros.

Rebeca Torró ha explicat que “perquè el metre arribe al centre urbà i donar resposta a aquesta demanda dels veïns del municipi, la Generalitat ha realitzat un estudi de viabilitat que determina que és possible prolongar l’actual línia de Metrovalencia fins al Barranc dels Moros”.

La consellera ha assenyalat que “es tracta d’una actuació d’envergadura, que compta amb un pressupost d’entre 22 i 23 milions d’euros que facilitarà la proximitat del servei públic al municipi i fomentarà una mobilitat més segura i sostenible a la comarca”.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha manifestat que “ens feia falta aquesta estació de metro i hui és el primer indici clar que tenim el metre al centre de nucli urbà”. Es tracta de “una reivindicació històrica del nostre poble, portar el metre al nucli urbà i en subterrani, i connectar tota la mobilitat a través del Barranc dels Moros, des del Parc Natural a tot el nucli urbà fins als conservatoris de música i dansa”, ha afegit.

Estació pròxima al nucli urbà

Riba-roja disposa de les estacions Riba-roja de Túria, Masia de Traver i València la Vella, corresponents a la Línia 9, i el Clot, en la Línia 2, però cap d’elles es troba dins del seu nucli urbà.

La més pròxima és la parada de Riba-roja, que se situa en l’extrem del municipi, molt pròxima a l’entrada de la població a través de la carretera CV-370, al parc industrial, la qual cosa dificulta un accés còmode al metre.

Des de la Conselleria d’Obres Públiques s’ha vist convenient aquesta actuació que, juntament amb la recent integració tarifària que situa a Riba-roja en zona B, amb unes tarifes més reduïdes respecte a les que tenia anteriorment, beneficiarà als usuaris i usuàries del metre.

Millor projecte per a la nova estació

En aquesta primera etapa de l’actuació, se seleccionarà l’alternativa més adequada, tenint en compte els condicionants geotècnics i constructius, buscant la menor afecció als veïns durant l’execució de les obres, la millor integració amb el nou disseny del Barranc dels Moros i la major accessibilitat.

Per a aconseguir el millor projecte ha sigut fonamental l’estudi de viabilitat que ha tingut en compte la seua compatibilitat urbanística, ambiental i territorial de l’actuació.

La consellera ha assenyalat que “a la fi de 2025 es podrà adjudicar l’obra i l’inici d’obres per al 2026. Les obres, en tractar-se d’un projecte subterrani, podrien prolongar-se entre 18 mesos i dos anys de duració”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà