Riba-roja concedeix 63 subvencions per a la instal·lació de plaques solars d’autoconsum

El programa municipal sobre energies renovables està dotat amb un total de 65.000 euros

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat la llista provisional de sol·licituds per al foment d’instal·lacions d’energia fotovoltaica per a autoconsum en llars privades del municipi corresponents a l’exercici de 2023. El programa està dotat amb una partida pressupostària econòmica amb un total de 65.000 euros sobre energies renovables a través de l’Objectiu Desenvolupament Sostenible número 7.

Un total de 63 sol·licituds s’han aprovat a partir de les peticions rebudes per part de propietaris particulars o comunitats de propietaris als quals se’ls han concedit un màxim de 3 quilowatts en cadascuna dels habitatges. La majoria de les sol·licituds rebudes es concreten amb els 3 quilowatts per habitatge, si bé també existeixen alguns beneficiaris als quals se’ls han reconegut entre 1’72 i 2’76 quilowatts.

La implantació d’un model energètic alternatiu per a aconseguir la sobirania energètica en el municipi amb la utilització de les energies renovables és l’objectiu principal que sustenta aquest programa municipal. A més, l’objectiu de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria passa per la formació i el foment en matèria d’estalvi i eficiència energètica a través de les energies renovables.

Les subvencions pretenen contribuir de manera activa a l’autoconsum elèctric i, d’aquesta manera, sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania de la importància de l’estalvi i de l’eficiència energètica. L’ajuntament se centra en fomentar l’autoconsum en l’àmbit privat de la llar per a generar la seua pròpia electricitat que permeta reduir el consum de combustibles derivats del petroli i aconseguir una autonomia energètica.

Les bases reguladores d’aquestes subvencions econòmiques s’enfoquen a les persones físiques i les comunitats de propietaris i edificis residencials que es dirigisquen a realitzar actuacions recollides en l’objecte d’aquesta, els habitatges i els edificis del qual en les quals es plantegen les instal·lacions subvencionables que es troben, al seu torn, en el terme municipal de Riba-roja de Túria.

Un altre dels requisits que s’exigeix en les bases reguladores és l’obligació que els habitatges o edificis que opten a les subvencions econòmiques estiguen habitades en el moment de la sol·licitud, per al que hauran d’aportar l’oportú volant d’empadronament o bé autoritzar la seua consulta i les corresponents factures justificatives d’un consum elèctric superior als 2.500 quilowatts en l’última anualitat.

La quantitat que se subvencionarà consistirà en un màxim de 400 euros per cada quilowatt instal·lat en l’habitatge o l’edifici residencial amb un límit de potència de 3 quilowatts. Es podran subvencionar les despeses, realitzats i pagats per a la realització de projectes d’instal·lació d’energia solar fotovoltaica definits en l’objecte de la convocatòria executats tots l’any 2023.

Les instal·lacions beneficiàries d’aquest programa econòmic hauran de romandre en l’habitatge o l’edifici per un període mínim de 10 anys una vegada hagen obtingut la subvenció per a la instal·lació de les plaques d’energia solar. No se subvencionarà el cost de l’amortització dels béns de l’inventari, els interessos deutors dels comptes bancaris ni els interessos, recàrrecs i sancions administratives o penals.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que aquesta línia de subvenció econòmiques per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques “ha tingut un gran acolliment per part dels propietaris i els edificis de veïns per la cada vegada major conscienciació i sensibilització ambiental dels veïns, no sols es tracta de minorar el rebut elèctric sinó, també, d’una reducció notable de les emissions de diòxid de carboni amb les energies renovables, més netes i respectuoses amb la naturalesa”








Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà