Riba-roja sol·licita la Creu al mèrit policial a cinc agents pel rescat d’un menor al riu Túria

policia local ribarroja

El ple proposa distintius a 9 policies per 25 anys de servei

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja ha aprovat una proposta de l’equip de govern socialista en la qual se sol·licita a la Generalitat diversos distintius per als agents de la Policia Local.

La proposta, amb el suport del PSPV, PP, Compromís, Vox i EU-Podem, es dirigeix a la Direcció General de l’Agència Valenciana per a la Seguretat i Resposta a Emergències de la Creu al mèrit policial amb distintiu blanc als agents Ernesto Nicolás Folgado, Vicente Ángel Calvo, Fernando Torres, Fernando Gil i Fernando Aguilar, a més dels auxiliars de la policia local Luis Miguel Benavent, Francesc Ribera, Salvador Raga i l’oficial Salvador Abellán després d’haver complit 25 anys de servei.

A més, la sessió plenària ha sol·licitat la concessió al mèrit policial amb distintiu blau per la labor que van realitzar els agents en el rescat d’un menor del riu Túria el passat 20 de juny. En la citada actuació, dos homes, un d’ells menor d’edat es trobaven atrapat en una zona de forts corrents i no podien traure-ho de l’aigua.

En l’actuació participava una patrulla que es desplaça al lloc, formada per dos agents, per a intentar el rescat del menor, atrapat entre dues roques. Un professor li acompanyava i li agarrava dels braços per a impedir que s’afonara. A més, altres tres agents participaven en el rescat, alguns d’ells dins de l’aigua.

Finalment, diversos agents més i els bombers desplaçats a la zona van aconseguir alliberar el menor de la roca en la qual estava atrapat per una cama. La proposta s’estén als agents Vicente Araque, Antonio Ibarra, Daniel Vicente Campos i l’agent Ana Belén Chillerón, a més de l’oficial José Francisco Luján. S’inclou en la proposta al professor Enrique Terrassa.

D’altra banda, es proposa una felicitació pública a l’agent Jorge Calabuig.










Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà