La Setmana Esportiva de Riba-roja celebra el seu 35 aniversari amb un homenatge als clubs després de dos anys de pandèmia

semana deportiva ribarroja

Més de 150 esportistes dels 35 clubs assisteixen a un emotiu acte

L’Ajuntament de Riba-roja va rendir ahir divendres un emotiu homenatge als clubs esportius i als seus associats en el transcurs del 35 aniversari de la Setmana Esportiva en un acte celebrat en la piscina del poliesportiu municipal, L’acte va servir per a subratllar la labor i el treball que desenvolupen els clubs esportius de la localitat pel seu component social i beneficis saludables.

Els 35 clubs i les associacions esportives de Riba-roja de Túria i més de 150 esportistes de les diferents disciplines existents van formar part de l’acte públic en el qual es va destacar el paper que han dut a terme durant els més de dos anys de pandèmia en els quals les restriccions i les limitacions han minat la pràctica de molts dels esports que gestionen habitualment.

L’acte organitzat per l’Ajuntament de Riba-roja, que es va desenvolupar en la piscina municipal, va comptar amb la participació, a més, de l’Associació Cultural d’Hip hop que amb els seus balls va amenitzar la vetlada.

A més, l’escenari triat, el poliesportiu municipal, estava també de celebració amb el 40 aniversari de la seua construcció i amb un bagatge important en la seua labor al llarg del citat període de temps, referent comarcal en la matèria. Entre el nombrós públic assistent a la gala cal destacar a l’ex alcalde de la localitat Joan Antoni Toledo, impulsor de la setmana esportiva i artífex de la construcció del poliesportil.

L’Ajuntament de Riba-roja va entregar una placa commemorativa als 35 clubs participants en la gala i es va realitzar un homenatge a 3 esportistes de renom de la localitat: Diego Ribera, ex futbolista i actualment entrenador en un club de primera divisió; Toni Teresí, entrenador del club de pàdel femení de Riba-roja de Túria i amb un ampli palmarés; i, finalment, Laura Doménech, esportista del club d’atletisme Metasport, campiona d’Espanya universitària en 10.000 metres.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, va destacar “el gran paper que han tingut els clubs i els esportistes de la nostra localitat durant una època tan dura com la pandèmia, en la qual no s’han desanimat i han continuat realitzat la seua ingent labor amb un respecte absolut a les restriccions i les limitacions sanitàries imposades per aquesta situació inèdita”.

Raga va animar al públic a continuar “la línia empresa des de fa anys, perquè l’esport no és només salut i un factor important corroborat per tots els científics per a prolongar la vida, sinó que, també, és un agent de socialització i, per tant, una manera de vertebrar la societat civil i, al mateix temps, d’enfortir-la”.

L’Ajuntament de Riba-roja ha augmentat un 11% les subvencions i les ajudes econòmiques que concedeix anualment als clubs esportius, en passar dels 108.000 als 120.000 euros en total. A més, cal destacar una altra línia d’ajudes denominada “Dona Activa”, dotada amb altres 10.000 euros, enfocada a incorporar la presència de la dona en l’esport. Per part seua, existeix una altra partida de 6.000 euros destinada als esportistes d’elit de Riba-roja de Túria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà