Sant Antoni de Benaixeve retira els nius de processionària en zones de pineda

L’Ajuntament ha finalitzat els treballs per al control i reducció de l’eruga

L’Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve ha finalitzat recentment els treballs per al control i reducció de l’eruga processionària en diferents pinedes de la localitat.

En els últims dies la brigada municipal ha coordinat diferents tasques per a la retirada d’aquestes erugues, les quals es duen a terme en els mesos de gener i febrer per ser l’època de nidificació d’aquesta espècie. Aquestes ‘bosses’ es troben habitualment en les copes dels pins mediterranis i la seua eliminació es duu a terme amb tisores de perxa i altres eines de poda, per a posteriorment procedir a la seua eliminació.

Es tracta del protocol d’erradicació que presenta una major efectivitat en les tasques d’erradicació d’aquest insecte i, al mateix temps, és un dels més respectuosos per al medi ambient.  

Aquest tipus d’arna pot ser perillosa, ja que els pèls que la cobreixen són tòxics i urticants i provoquen irritacions i erupcions en la pell de les persones i les mascotes, així com inflor en els ulls i dificultat per a engolir en el cas d’entrar en contacte amb elles.

El regidor de Medi Ambient, Luis Trejo, ha destacat el treball dels operaris del Consistori “que han procedit a la retirada de les bosses de processionària quan s’han detectat”. De la mateixa manera, l’edil ha demanat als residents “posar-se en contacte de manera immediata amb l’Ajuntament si identifiquen qualsevol manifestació d’aquestes erugues i evitar el contacte directe amb elles per a previndre possibles lesions”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà