La Pujada al Garbí torna puntuable per a la Copa d’Espanya de Muntanya este cap de setmana

Serra presenta la la prova degana de l’automobilisme valencià

La 49a edició de la Pujada al Garbí escalfa els seus motors i ja està a punt per a celebrar-se este cap de setmana. Com a novetat, la prova degana de l’automobilisme valencià serà puntuable per a la Copa d’Espanya de Muntanya (CopaEM) i s’ha presentat este matí a Serra.

En paraules de l’alcaldessa de Serra, Alicia Tusón: “És tot un orgull per a Serra acollir esta prova amb tanta tradició i que ja està pròxima a celebrar la seua 50a edició. Enguany també puntua per a la Copa d’Espanya de Muntanya, un esdeveniment que li dona prestigi al nostre poble i ens posa com a referents de l’automobilisme de muntanya.”

Un total de 58 participants disputaran la mítica pujada al Garbí el pròxim diumenge que té un recorregut de 6,6 km i que es realitzarà en tres mànegues. El recorregut eixirà des del km 28,700 de la CV-310 al terme municipal de Torres Torres i acabarà en el km 1,700 de la carretra CV-3341 al pla de les Llomes ja en terme municipal de Serra, als peus del Garbí. La CV-310, a l’altura del quilòmetre 22.9, abans del restaurant Sant Antoni, i la CV-3341 estaran tallades al trànsit des de les 6.00 del matí.

La localitat de Serra acollirà dissabte de vesprada la verificació tècnica i administrativa dels vehicles des de les 16.00 hores al barranc de Clara, al costat del Poliesportiu Municipal Héctor Catalá. Allí quedarà instal·lat el parc d’exhibició de vehicles perquè l’afició puga veure de prop els automòbils que hi participen en esta 49a edició de la pujada al Garbí.

El fet que la prova siga puntuable per a la Copa d’Espanya de Muntanya ha propiciat que participen escuderies de fora de la Comunitat Valenciana. Així estaran presents a la prova participants de Galícia, Catalunya, Aragó, Andalusia, Madrid i Múrcia.

Per facilitar l’arribada de l’afició i espectadors i per segon any un microbús eixirà des de l’Ajuntament de Serra i per la CV-310 arribarà fins al port de l’Oronet, a l’encreuament amb la CV-3341. L’autobús farà el trajecte ininterrompudament entre les 6:00 i les 12:00 hores del matí. Així ho ha anunciat Manuel Durán, director de carrera i president de l’Escuderia Bengala durant la presentació de la prova.

En l’acte de presentació també ha estat present el vicepresident de la Federació Valenciana d’Automobilisme, Javier Viciano, qui ha agraït la implicació dels pobles en esta prova. Des de l’organització s’apel·la al sentit comú de l’afició perquè es col·loque en llocs segurs i respecten l’entorn del parc natural. Manolo Durán va concloure que es té la vista posada en la celebració en 2024 del mig segle de Pujada al Garbí.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà