La Diputació obri la Plaça del Nadal amb música, teatre i tallers infantils

Els Reis Mags instal·laran la seua oficina en un dels patis

La Diputació de València obri este dijous la Plaça del Nadal fins al 5 de gener. Dos setmanes repletes de música, contacontes, teatre i tallers infantils, així com llocs tradicionals amb productes valencians i una oficina dels Reis Mags.

Fins a la vespra de l’arribada de les seues majestats d’Orient, la plaça Manises serà un espai nadalenc concebut per a un públic familiar, en el qual els xiquets seran els protagonistes.

La corporació provincial torna a concentrar els seus recursos culturals i d’oci en la plaça situada enfront de la seu central, que un any més es vestirà de Nadal amb decoració, llocs tradicionals, efectes de llum i so i un ampli ventall d’actuacions a càrrec de joves companyies i grups folklòrics de municipis de la província, amb el patrimoni comarcal com a nexe d’unió.

Les mancomunitats de la Vall d’Albaida, el Camp de Túria, El Carraixet, Tierra Bobal, la Valldigna, el Rincón de Ademuz i l’Alto Turia i les localitats d’Alboraia, Sagunt, Ademuz, Cullera, Yátova, Xàtiva i Gandia participaran en la festa nadalenca de la Diputació, per l’escenari de la qual passaran El Cresol de Cerdà de la Costera; Dansarrels Alcàsser de l’Horta Sud; Les Folies de la Ribera Alta (divendres 23 a les 18.30 hores); el Grup de Danses Morvedre (dimarts 27 a les 19.00 h); i la Societat Musical d’Alboraia (dissabte 31 a las 11.45 h).

En la vesprada del 22 de desembre, es procedirà a l’encesa de les llums nadalenques a partir de les 20 hores, amb l’acompanyament de l’Orfeó Gregorio Gea de València i el Cor de la Societat Musical de Castellar-l’Oliveral. L’acte inaugural donarà pas a una programació que contempla horaris de 10.30 a 20 hores durant les jornades ordinàries i horaris especials de matins o vesprades per als dies extraordinaris de Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d’any i la vespra dels Reis Mags.

Espectacles per a tots els públics

Els tallers infantils de manualitats nadalenques, la música i els contacontes seran la base d’una programació que inclou diferents espectacles especials dirigits igualment a un públic familiar. Destaquen ‘La festa del rei’ de La banda del drac, una fantasia medieval amb cançons, jocs i molta interacció amb el públic (dimecres 28 a les 18.30 hores); ‘Pop’s Corn’ de la companyia La FAM (diumenge 25 a les 18.30 h); el ‘Geronto show’ d’Edu Borja (dissabte 24 a les 13h); ‘Abocador’, de la companyia Disparatario (divendres 30 a les 18 h); i l’espectacle musical ‘El violí màgic’ amb Teodor Stoyanov (dilluns 2 i dimarts 3 de gener a les 17.30 i 19 h).

Totes les activitats programades en la Plaça del Nadal, coordinades per l’àrea de Turisme i Presidència de la Diputació, seran gratuïtes i inclouen proposades de diferents racons de la província, cas de les representacions de l’Anunciació i el misteri del pesebre, el dilluns 26 (19 hores), i l’al·legoria de l’arribada dels Reis Mags a un poble valencià, que s’escenificarà el 4 de gener (18.30 h).

Els Reis Mags

La Plaça del Nadal de la Diputació comptarà amb una zona real en un dels patis de la corporació provincial, on se situarà l’oficina dels Reis Mags, en la qual els emissaris reals segellaran les cartes que els xiquets entreguen amb els seus somnis per a la màgica matinada del 6 de gener.

L’oficina real estarà oberta del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, en horari de 11 a 14 i de 17 a 20 hores, mentre que el 31 de desembre i el 5 de gener, l’horari serà entre les 11.00 i les 14.00 hores.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà