El desviament d’una carcassa de la mascletà causa al menys 21 ferits

mascleta

Onze han sigut traslladats a centres hospitalaris

El desviament d’una carcassa procedent del muntatge de la tradicional mascletà que s’ha disparat hui en la plaça de l’Ajuntament de València ha provocat al menys 21 ferits, dos d’ells amb cremades greus a les cames, i un total d’onze traslladats a centres hospitalaris.

Segons la Policia Local, l’accident ha pogut ser causat per una carcassa que no ha detonat en l’aire sinó en arribar al sòl, en la zona situada enfront del consistori, prop de la cantonada amb el carrer Barques.

Encara que la xifra total de ferits encara no ha sigut confirmada per la Creu Roja, responsable de l’operatiu de seguretat durant la mascletà -el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències de la Generalitat no ha intervingut-, des de la Policia Local s’han comptabilitzat 21 ferits, almenys dos d’ells amb cremades greus a les cames.

La resta de ferits presenta cremades de diversa consideració en cames i braços, principalment, sempre segons la Policia Local.

Cinc dels ferits han sigut traslladats en ambulàncies i altres sis en patrulles policials a l’Hospital Clínic, al Doctor Peset Aleixandre i a La Fe.

Segons dades facilitades per la Conselleria de Sanitat, a l’Hospital Doctor Peset han sigut ateses per cremades o otàlgia (molèsties auditives) una dona de 52 anys, un home de 25, una dona de 59, un home de 47, una dona de 44 i un home de 26, així com dues persones de les quals no s’ha oferit dades.

A l’Hospital General han sigut atesos per cremades o ferides lleus dos homes de 27 i 41 anys i una dona de 30.

A l’Hospital La Fe han sigut donades d’alta dues dones de 30 i 51 anys després de ser assistides per cremades lleus, i a l’Hospital Cínic s’ha atés una dona de 41 anys, un home de 50 i dues persones més.

El comunicat de Creu Roja informa així mateix que s’ha atés 27 persones per lipotímies durant la mascletà d’aquest divendres, disparada com és tradicional a les dues en punt de la vesprada i que en aquesta ocasió ha sigut a càrrec de Pirotécnia Zaragozana, de la capital aragonesa.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà