Sanitat confirma que 44 comensals de Masterchef es van intoxicar a València

Ha sigut denunciat per una treballadora de l’Oceanogràfic

La Conselleria de Sanitat ha confirmat aquest dimarts que 44 dels comensals convidats a l’enregistrament del programa de Masterchef el passat 19 de gener que es va efectuar en l’Oceanogràfic van patir una intoxicació alimentària.

El cas ha sigut denunciat públicament per una treballadora d’aquest espai d’oci, una de les afectades, a través de les seues xarxes socials.

En una publicació en la qual inclou una foto d’ella i les seues companyes assegudes a la taula durant el programa, aquesta empleada afirma que totes van tindre gastroenteritis: “La nit següent vaig haver d’anar a urgències al fet que m’injectaren Primperan per a poder cessar de vomitar”.

“Vaig perdre 5 quilos en tres dies”, ha afegit, i ha denunciat que, des de gener, “ni tan sols han tingut la decència d’escriure’ns per a demanar disculpes”, si bé després de publicar aquest relat ha protegit el seu compte en la xarxa social Twitter.

Així mateix, ha explicat que els va dir “Salut Pública per a investigar el succeït” però ha lamentat que la cosa “no va arribar a res”.

Des de la Conselleria de Sanitat han especificat que van ser un total de 44 persones les que es van intoxicar durant l’enregistrament de l’episodi, i que els símptomes que van presentar van ser els propis d’una gastroenteritis, és a dir, vòmits i diarrea.

Han assegurat que el departament de Sanitat valencià va dur a terme uns dies després del succés un estudi de contactes, després de rebre una primera notificació que s’havien produït intoxicacions.

Fruit d’aquest estudi, es va poder conéixer el nombre de persones afectades, 44, encara que no si aquestes havien hagut de ser ateses en centres de salut o no, ni quin aliment va ser la causa del contagi, ja que havien passat dies des de l’esdeveniment i ja no hi havia aliments que analitzar.

Aquest incident va ser notificat al Ministeri de Sanitat, al departament de Salut Pública, que va ser el que va coordinar totes les gestions amb el programa i va fer altres esbrinaments.

Des de la productora del programa, Shine Ibèria, s’ha lamentat “la indisposició que van manifestar alguns dels comensals que van assistir a l’enregistrament del nostre exterior a València, amb els qui es va estar en contacte en tot moment a través de l’Oceanogràfic, en tractar-se de personal de la companyia”.

“Es tracta d’un cas excepcional en aquests 11 d’anys de MasterChef, un programa on és una prioritat absoluta garantir la cura alimentària de les persones que intervenen”, han assegurat.

La productora ha explicat que durant el rodatge a València els aliments van ser analitzats en origen amb resultats positius i es va garantir la seua traçabilitat en tot el procés i d”es va informar i va documentar a les autoritats sanitàries competents”.

Des del *Oceanogràfic han assegurat que van acollir l’esdeveniment “com qualsevol altre” i que les instal·lacions van ser “un mer contenidor”, sense cap relació amb el menjar que es va preparar.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà