Lucía i Mateo, els noms més comuns entre els bebés valencians

cheque bebe

Aitana i Marc són els que més van créixer en ús durant l’any passat

Lucía i Mateo van ser, un any més, els noms propis més comuns entre les xiquetes i xiquets nascuts a la ciutat de València en 2022, segons dades municipals, i Aitana i Marc són els que més van créixer en ús durant l’any passat en comparació amb l’anterior.

Així ho reflecteixen les dades de l’Oficina Estadística de l’Ajuntament de València, que reflecteix que es diuen Lucía 69 de les 2.537 xiquetes nascudes el 2022, mentre que el major nombre de xiquets del mateix any (74 de 2.739) respon al nom de Mateo.

Segons fonts municipals, els noms propis més comuns entre les xiquetes nascudes en 2022 són Lucía, Sofía, Aitana i Valeria. Quant als xiquets, el llistat està liderat pels noms de Mateo, Leo, Martín i Marc.

En concret, de les xiquetes, 54 porten per nom Sofía, 38 es diuen Aitana, 36 Valeria i 35 Emma, María i Vega, mentre que, dels xiquets, 55 porten per nom Leo i altres punts Martín, mentre que 52 són Marc.

Aquestes dades, que formaran part de la informació del pròxim Anuari Estadístic de l’Ajuntament de València, indiquen, entre altres coses, que cada vegada més pares i mares empren noms en valencià.

En comparar aquesta relació de noms amb la de l’any anterior, destaca, per exemple, que el nom d’Aitana ha escalat posicions i ha passat del setzé al tercer lloc, com ho ha fet el de Marc, que també puja del sisé al quart lloc.

A més de Marc, en el llistat també escalen posicions altres noms en llengua valenciana com Pau, que passa del dècim al huité lloc.

Des de l’Ajuntament també han destacat la pervivència de noms que només són masculins o femenins, com Pilar, Pepa o Mercedes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà