La Diputació de València presenta el nou Pla Obert d’Inversions

Premiarà els projectes que busquen l’eficiència urbana i la igualtat

El Govern de la Diputació de València ultima els detalls del nou Pla Obert d’Inversions, el principal programa de la corporació municipalista que, segons avança la vicepresidenta primera i responsable de Cooperació, Natàlia Enguix, “no sols mantindrà sinó que incrementarà l’esforç inversor de la Diputació a les comarques valencianes”. Segons Enguix, el nou pla comptarà amb “més recursos, serà més flexible i reconeixerà aquells projectes que busquen l’eficiència i la igualtat”, ha afegit.

Enguix presentarà el Pla Obert d’Inversions junt amb el president de la Diputació, Vicent Mompó, en un acte obert a a ciutadania que tindrà lloc dilluns 4 de desembre, en l’Auditori de Torrent, i al qual estan convocats els alcaldes dels 266 municipis i les tres entitats locals menors valencianes. “Hem volgut celebrar l’acte en la capital de l’Horta Sud perquè volem una Diputació amb accent comarcalista”, ha exposat la vicepresidenta primera de la corporació i diputada per Ontinyent.

El nou programa d’inversions de la Diputació de Valéncia, segons Natàlia Enguix, pretén “incrementar l’eficàcia de les tramitacions i el nivell d’execució dels projectes, perquè el principal pla inversor de la Diputació no siga només un titular cridaner amb milions d’euros sinó que servisca per a convertir en realitat totes les propostes i necessitats dels municipis valencians”. “No volem que es quede ni un euro per invertir per culpa de la burocràcia o dels terminis”, ha insistit la vicepresidenta primera.

Enguix i el president Mompó detallaran als responsables locals les importants novetats d’un pla que introduïx el terme ‘obert’ en la seua denominació i que “cuidarà molt les facilitats que donem als municipis perquè puguen executar de manera àgil els projectes i no hagen d’acabar renunciant a les ajudes que els oferix la Diputació”.

El nou Pla Obert d’Inversions serà “més flexible i amb una tramitació més àgil” per als ajuntaments, i reconeixerà els millors projectes en una conferència anual. “És el moment de modernitzar el programa d’inversions més important de la Diputació de Valéncia i premiar a les alcaldesses i els alcaldes que plantegen projectes transformadors i arriscats que busquen millorar l’eficiència dels nostres pobles i ciutats”.

Qüestions com la partida pressupostària, els terminis d’execució, la temporalitat de les convocatòries, la fórmula de repartiment o els incentius fixats pel nou equip de govern provincial que encapçalen Mompó i Enguix es resoldran dilluns que ve, a partir de les 12 del migdia, en l’Auditori de Torrent, en un acte obert a tots els consistoris valencians, beneficiaris de la principal línia inversora de la Diputació de València.

Els objectius del Pla Obert d’Inversions estan directament relacionats amb les principals línies de gestió de la Diputació que presidix Vicent Mompó, que entre les seues prioritats té la d’eliminar burocràcia, prescindir dels artificis pressupostaris i estar el més a prop possible dels ajuntaments per a ajudar-los en tot el que estiga a l’abast de la Diputació, tant en matèria econòmica com en assessorament i assistència tècnica.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà