Metrovalencia inicia el cap de setmana el servici ininterromput de 120 hores des de la ‘plantà’ fins a la ‘cremà’

metro fallas

La novetat és el reforç de metro diürn el cap de setmana i el de la línia 10 tramviària pels focs artificials

Metrovalencia inicia demà a la nit el seu dispositiu de mobilitat de manera ininterrompuda durant cinc dies seguits, des de la plantà fins a la cremà, els principals dies de Falles, per la qual cosa oferirà 120 hores de servici continuat. D’esta manera els usuaris disposaran de 5.231.041 places per a facilitar la mobilitat durant estes jornades festives.

El gran esforç humà i tècnic durant estos dies que permetrà garantir la mobilitat entre els diferents punts de la ciutat i l’àrea metropolitana es concretarà en la circulació d’11.875 metros i tramvies estos dies, que recorreran en el seu conjunt 695.978 quilòmetres entre el 15 i la matinada del 20.

El pla especial previst suposa una gran faena de planificació, en el qual es millora la freqüència de pas dels trens i tramvies en els moments de més demanda, com les mascletaes, els castells de focs artificials o l’ofrena, al mateix temps que es prolonga el servici durant les nits.

Enguany, la novetat en el metro són els reforços diürns durant el cap de setmana de 10.30 a 21 hores per a facilitar els nombrosos desplaçaments que es preveuen els dies 16 i 17, mentres que en el tramvia és el reforç de la línia 10 en la Nit del Foc, especialment a la parada de Ciutat Arts i Ciències-Justícia.

La previsió de viatgers en estos cinc dies de servici ininterromput és arribar als 2,5 milions de desplaçaments, la qual cosa obliga a posar en circulació la pràctica totalitat de metros i tramvies disponibles i comptar amb un gran dispositiu humà en tots els àmbits de gestió implicats, com ara el post de comandament, atenció al client, tallers, manteniment d’instal·lacions, neteja i seguretat.

Este servici evitarà 1,1 milions de desplaçaments de vehicles privats per València i la seua àrea metropolitana, la qual cosa contribuirà a deixar d’emetre 1.568 tones de CO₂ a l’atmosfera i estalviar 653.348 litres de combustible, equivalent a 1.053.850 euros.

Es recorda que, en estes Falles, l’Abonament Jove Temporal permet viatjar de manera gratuïta en Metrobús, Metrovalencia i EMT als menors de 31 anys i es manté la reducció del 50 % en tots els títols multiviatge per a la resta d’usuaris.

Reforç en atenció al client i seguretat

Amb la finalitat d’ampliar la dotació de personal destinada a l’atenció al client, FGV ha incorporat 120 nous agents d’estació de manera temporal per a prestar servici al llarg de la xarxa de Metrovalencia durant la celebració de les Falles. Del total dels treballadors, 80 van destinats a les línies de metro i 40 a les de tramvia.

Per a qualsevol consulta, els clients poden acudir, personalment, als espais del client de Colón, Xàtiva i Alacant, al Centre d’Atenció al Client de Benimaclet o als punt del client d’Empalme, Àngel Guimerà, i Mislata, que durant estos dies també amplien el seu horari.

Els missatges informatius que se sentiran per megafonia en les estacions es podran escoltar en tres idiomes, castellà, valencià i anglés, a causa del caràcter internacional de les Falles en un intent per facilitar la seua comprensió als nombrosos estrangers que utilitzaran el metro i tramvia durant les festes. En les pantalles de les màquines automàtiques de títols de transport i en els teleindicadors de les andanes es pot també llegir els avisos en trilingüe.

En matèria de seguretat s’incorporen un centenar de vigilants que se sumen al dispositiu habitual previst per Metrovalencia, al llarg de tota la xarxa. En estos dies també s’amplia la col·laboració amb els diferents efectius dels Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat.

Tancament de Xàtiva i Colón

Les estacions de Xàtiva i Colón estaran tancades al públic durant la disparada de mascletaes dels principals dies festius de Falles, del 16 al 19 de març, seguint les recomanacions realitzades per la Junta de Seguretat de la Subdelegació del Govern.

L’horari de tancament serà de 12.30 a 14.30 hores i l’objectiu és evitar aglomeracions que suposen qualsevol tipus de risc per als ciutadans i visitants que es concentren en el centre de València per a disfrutar de les tradicionals mascletaes.

Metrovalencia recomana als seus clients que utilitzen estacions alternatives per a eixos dies (Alameda, Plaça Espanya, Bailén i Àngel Guimerà, segons orígens), s’informen d’estes a través de la web www.metrovalencia.es i xarxes socials, i seguisquen en tot moment les indicacions de megafonia, teleindicadors i del personal d’FGV distribuïts per la xarxa.

Cal recordar que, del 15 al 19 de març, no està permés el transport de bicicletes ni patinets en tota la xarxa, que es recomana que les cadires infantils es pleguen dins de les instal·lacions i que està prohibit transportar o disparar material pirotècnic, fumar, consumir begudes alcohòliques o estupefaents, així com accedir amb globus per a evitar possibles contactes amb la catenària.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà