L’Ajuntament de Vilamarxant baixa la taxa del fem, l’IBI i l’Impost sobre Activitats Econòmiques

ple vilamarxant

Les mesures han sigut aprovades per unanimitat del ple municipal

El ple de l’Ajuntament de Vilamarxant va decidir en el ple del passat 7 de novembre, per unanimitat de tots els grups amb representació municipal, la baixada de la taxa del servei de recollida de fem, de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) i de l’Impost sobre Activitats Econòmiques (IAE). Estes baixades entraran en vigor l’1 de gener de 2018 i han sigut impulsades per l’equip de govern municipal, amb l’objectiu de “rebaixar la pressió fiscal sobre els veïns i veïnes del municipi i sobre les empreses i indústries assentades en Vilamarxant”.

En el cas de la taxa de recollida del fem, es reduirà al voltant del 14% de mitjana. A més, es diferenciarà entre locals i plantes baixes, i la resta d’habitatges. En el primer cas, la taxa anual es redueix en 24 euros, i en el segon cas passa de 50 a 43 euros. L’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos, ha comentat sobre esta mesura que “amb este canvi d’ordenança el que busquem és que els veïns i veïnes paguen el cost real i actual del servei i no hagen d’abonar ni un euro més”.

Pel que fa a l’Impost sobre Béns Immobles (IBI), es passa d’un gravamen del 0,77% a un 0,70% en els béns immobles urbans, igualant-los amb els de naturalesa rústica. Esta rebaixa es suma a la del passat any, quan es va passar del 0,825% al 0,77%. Segons Montesinos, la mesura és possible “perquè la situació de les arques municipals ho permet i així es rebaixa la pressió fiscal, ja que este impost recau sobre la majoria de ciutadans i ciutadanes”.

I sobre la baixada de l’Impost sobre Activitats Econòmiques, es tracta d’una mesura que afectarà a les empreses que facturen més d’un milió d’euros a l’any. En eixe cas, el coeficient aplicable passarà de 3 a 2 per 2 per a locals situats en el casc urbà i a les carreteres CV370 i CV50; i del 2,5 a l’1,5  per als que estan en la zona del polígon industrial i resta de disseminats. Segons el regidor de Promoció Econòmica de Vilamarxant, Eliseo Sanz, “el nostre propòsit és que es generen més llocs de treball al municipi i afavorir l’arribada d’empreses a Vilamarxant”.

L’alcalde de la localitat ha explicat que “les bones dades econòmiques i el superàvit ens han permès estes baixades” i ha assegurat que estes reduccions “no impediran que es continuen duent endavant les inversions i projectes necessaris i previstos en Vilamarxant”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà