Vilamarxant diu no a la violència de gènere

genere vilamarxant 2Col·lectius, estudiants i autoritats participen en diversos actes de conscienciació contra la violència masclista

Vilamarxant va celebrar del 24 al 26 de novembre diversos actes amb motiu del Dia Internacional contra la violència de gènere. El missatge va ser: un no rotund a la violència masclista, a través de diverses veus: associacions, estudiants, autoritats i veïns i veïnes en general.

El divendres 24, les portes de l’IES Les Rodanes i els seus alumnes varen aportar missatges de conscienciació contra esta lacra social a través de diverses representacions i discursos. Per la vesprada, la Casa de la Cultura va acollir l’acte institucional organitzat per la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Vilamarxant.

Es va aprofitar per a lliurar els premis dels dos concursos organitzats per la regidoria. El primer va ser un concurs de cartells per a commemorar el 25 de novembre, que va guanyar Adrián Quiles amb el disseny ‘Posem la veu per volar’, pel qual va obtenir 150 euros. Sergi Ramada va obtenir la menció per l’obra ‘Cordemans’, i va rebre un premi de 100 euros. El segon concurs, ‘Carta a una persona maltractadora’, va tindre dos premiades en categoria de 16 a 18 anys: Paula Sánchez amb la carta ‘Rafael’ i Victoria Piñero amb ‘Ni una más’. El jurat va decidir guardonar a ambdues participants amb el primer premi, per la qual cosa es repartiren el premi de 100 euros. I en categoria B, majors de 18 anys, la guanyadora va ser Paula Andrea Montabal amb la carta ‘A ti’, a qui se lo farà entrega d’un xec per a consumir en comerços locals. També als treballs finalistes de Lucía Castillo (‘Piensa antes de actuar’) i Lucía Pino (‘¿Por qué?’).

La vesprada es va completar amb les representacions dels alumnes de l’IES Les Rodanes, la projecció un curtmetratge de conscienciació dirigit per Adrián Quiles i representat per membres del Grup de Teatre, i la música de Maria Josep Cebrián o Anna Civera. Per a tancar l’acte, es va llegir un manifest institucional per part de membres de totes les formacions polítiques amb representació al Consistori de Vilamarxant. En ell es manifestava que “l’Ajuntament de Vilamarxant vol reafirmar el seu compromís amb la lluita contra la violència masclista i les desigualtats que la perpetuen i es compromet a facilitar, a través dels mitjans dels quals disposa, tot tipus de campanyes dirigides a la prevenció, orientació i conscienciació de les desigualtats entre dones i homes i de la violència masclista”.

Els actes contra la violència de gènere es tancaren el diumenge 26 de novembre, amb la representació teatral “Passos lleugers”, que feia una lectura dramatitzada a partir de situacions reals de violència masclista que han sigut documentades per l’ONG Amnistia Internacional en diferents parts del món.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà