Esport, gastronomia i animals a la festa de Sant Antoni

santantoni2018

La pilota va ser un any més protagonista a Vilamarxant

Este cap de setmana, Vilamarxant ha celebrat la festivitat de Sant Antoni amb activitats que han reunit esport, tradició, gastronomia i estima pels animals.

La pilota va ser, un any més, protagonista al carrer Era Alta. Primer, va tindre lloc una exhibició amb participació infantil i es va celebrar una partida de raspall femení en la que s’enfrontaren Victòria i Adriana, de València (amb vestimenta roja) contra Mònica i Irene, de Massamagrell ( blava). Es van imposar les jugadores de roig per 40 a 25.

Les activitats esportives finalitzaven amb una partida en què es van enfrontar Nico, Jesús i Peluco (amb vestimenta roja) contra Borja de Llíria i Pepet d’Alfara (blava) amb la presència dels vilamarxanters Nico i Jesús i Peluco, trinqueter i marxador al trinquet municipal. La victòria va ser per a la parella de blau per 50 a 30.

El joc van estar amenitzat per la música de tabal i dolçaina de la colla ‘A contratemps’ i el tradicional matí va finalitzar amb la degustació de ‘gaspatxo dels caçadors’.

pilotaris

El diumenge els protagonistes van ser els animals i mascotes amb la tradicional missa, passacarrer i benedicció. Després de la missa, va tindre lloc el trasllat de la imatge, en un carret arrossegat per una haca, des de la plaça de l’Església. Molts cavalls i animalets esperaven Sant Antoni i la seua comitiva al carrer de Llíria, des d’on van avançar per tot el carrer Era Alta. A meitat recorregut el rector, Alberto Martín, va beneir una imatge de Sant Antoni Abad i la colla ‘A contratemps’ va amenitzar esta part de l’acte.

A la Replaça, desenes de persones estaven esperant perquè els seus animalets reberen la benedicció del rector. Primer, va ser el torn dels cavalls i, després, van anar passant gossets, gats, peixets i pardalets de tot tipus; a més, als propietaris se’ls va donar el pa beneït, una garrofa i l’estampeta del sant.

L’Ajuntament de Vilamarxant ha aprofitat este esdeveniment per difondre una campanya sobre tinença responsable d’animals de companyia. Dos voluntaris van estar repartint ‘replega caques’ de cartó biodegradable junt a un tríptic sobre els comportaments adequats  amb les mascotes per millorar la convivència i mantindre el poble net.

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà