El polígon industrial de Vilamarxant rebrà 794.000 euros

poligono

Per a un carril bici, senyalització i càmeres de seguretat

L’Ajuntament de Vilamarxant rebrà 794.037 euros entre 2018 i 2019 de la Conselleria d’Economia Sostenible destinats a projectes de millora, modernització i dotació d’infraestructures i servicis per al polígon industrial Arxilagar del Rullo.

Estes subvencions arribaran a través de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i sufragaran el 100% dels projectes que l’Ajuntament havia demanat per a millorar el polígon industrial.

Les quantitats es dividiran en 368.930 euros enguany i 425.106 euros en 2019, una de les inversions més destacades dins d’este pla d’ajudes a la Comarca del Camp de Túria.

Amb estes xifres s’executaran actuacions fonamentals per a la modernització i increment de la seguretat i confortabilitat d’este espai. Una de les més destacades i demandades pels veïns, veïnes, treballadors i treballadores serà la millora de la mobilitat a través d’un carril bici de 70 metres per a estos vehicles i per a vianants (paral·lel a la CV-50) i d’una passarel·la per creuar el barranc (paral·lela al pont).

En un tram posterior es millorarà el paviment amb loses. El recorregut finalitzarà en la rotonda del creuament de la CV-50 amb la    CV-3770 on s’instal·larà un pas de vianants i per a bicis que permetrà entrar pels dos costats. A més, tot el tram que no discórrega pel polígon s’il·luminarà amb fanals LED.

També per millorar la mobilitat, s’instal·larà un pas de vianants a nivell, ja que no n’hi ha cap que permeta creuar la carretera, el que actualment suposa un perill per als treballadors i treballadores.

Dins del polígon, mitjançant l’actuació en una zona verda al nord-est, es possibilitarà la creació de 20 places d’aparcament noves. A més, es retirarà la vorera de l’interior d’una altra zona verda al nord del carrer 1 i es crearan altres 15 noves places d’aparcament.

Una altra mesura viària serà la millora de la senyalització i la identificació de tots els carrers, ja que hi ha creuaments on no hi ha cap senyal i vies sense anomenar. S’habilitaran nous passos de vianants dins del polígon i es repintarà tota la senyalització horitzontal. També es farà una rotonda en el creuament dels carrers 2 i 3.

A més, estan projectades mesures de seguretat, com ara la instal·lació de càmeres de vigilància en els accessos que estaran connectades amb la Policia Local de Vilamarxant.

També es millorarà la imatge d’este espai. Per això, es disposarà una filera d’arbres que reduirà l’impacte visual de les naus i que aportarà ombra. Es regenerarà l’arbrat de tot el polígon als escocells (“alcorques”), vials ajardinats, sets i a la rotonda.

De la mateixa manera, es regeneraran i es reurbanitzaran les quatre zones verdes que hi ha i s’habilitaran com a zones de descans i ombra.

El regidor d’Indústria, Eliseo Sanz, ha destacat que esta important ajuda “suposarà un gran impuls per revitalitzar i dinamitzar el teixit industrial del municipi, així com per a millorar les condicions i confortabilitat dels treballadors i de la ciutadania que, en general, es beneficiarà de totes estes actuacions”.

 

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà