Vilamarxant Junts Podem lamenta no formar part del nou govern local

El líder de Vilamarxant Junts Podem, Salvador Bonet, ha publicado una carta abierta en la que valora los resultados electorales y las posteriores negociaciones entre los partidos políticos de la oposición

Salvador Bonet, capdavanter de l’agrupació d’electors Vilamarxant Junts Podem (VJP), ha redactat una carta oberta en la qual exposa la seua postura respecte als resultats derivats dels últims comicis electorals, així com de les negociacions que van a fer que PSOE, Coalició Compromís i Ciutadans, formen part del pròxim equip de govern local.

El regidor electe de VJP considera que els resultats de les eleccions són un exemple de “desig de canvi en les formes de realitzar política”, clarament exposat pels veïns i veïnes de Vilamarxant.

“En part per les polítiques de Vicente Betoret i en part per la corrupció que envolta al PP, el Partit Popular vilamarxanter ha passat dels 8 regidors que tenia en l’anterior legislatura als 5 edils que tindrà en aquesta que tot just comença”.

Segons Salvador Bonet, l’aparició d’un nou escenari polític (amb pèrdua de majoria absoluta del PP, disminució en el nombre de representants del PSOE, creixement de Coalició Compromís, emergència de Ciutadans i VJP i desaparició d’EUPV de l’espectre polític local requeria d’ “una reunió de totes les forces progressistes a l’Ajuntament, per a debatre les diferents postures de cada partit”.

“Desgraciadament, les coses no han sigut així”, es queixa Bonet. Pel que sembla, la reunió havia de celebrar-se el 6 de juny. Els tres partits que formaran el govern municipal (PSOE, Coalició Compromís, Ciutadans) ja havien acordat el seu projecte en comú, la qual cosa va motivar que VJP quedara fora de les negociacions.

Segons Bonet, “Ciutadans- ha posat com a condició per a formar part del govern, que VJP no poguera assistir a cap reunió. Jo crec que haurien d’haver-se reunit amb nosaltres, encara que només fora per higiene democràtica”.

Quant al PSOE, Bonet explica que  va obtenir una negativa a reunir-se “perquè ja hi havia un procés de negociació i acord per a canviar l’administració de Vilamarxant. El nostre concepte de transparència i participació és diferent al del PSOE”.

Finalment, “només Coalició Compromís va tenir la deferència d’assistir a una reunió, exposant les seues posicions, cosa que els agraïm. També volem tenir paraules de suport per a David Gadea, líder d’EUPV, qui es va oferir per a moderar les converses que no es van produir. Ell i el seu grup tenen obertes les portes de VJP”, conclou Bonet.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà