L’IES Les Rodanes col·labora en la retirada de les lones al parc del Túria

IES Les Rodanes

Un grup d’alumnes va apadrinar una parcel·la

Els alumnes de l’institut de Les Rodanes de Vilamarxant, situat junt al riu Túria, desenvolupa diverses les activitats que des del centre escolar es realitzen al parc natural -anàlisis d’aigües, eixides en bicicleta, curses solidàries, marcatge de tortugues, etc- amb la col·laboració dels tècniques del Parc Natural del Túria.

Des de fa quatre anys, un grup d’alumnat del centre, amb el suport tècnic de les persones treballadores del parc natural, va apadrinar una parcel·la, a la vora del riu. Durant aquests anys, l’alumnat de primer d’ESO matriculat a l’optativa d’APS al Parc Natural del Túria, ha fet un apropament al riu per contribuir a la seua recuperació i millora. Es pretén aconseguir així que valoren aquest espai natural, que puguen sentir-lo com a propi, que forme part de les seues vides i aprenguen a estimar-lo i respectar-lo.

L’alumnat del centre ha ajudat a cobrir de lones la parcel·la apadrinada, per tal d’evitar el creixement de la canya invasora, ha fet plantació, ha estudiat la vegetació que allí es pot trobar… i ara, ha retirat eixes lones.

Qui s’aprope a conèixer aquesta zona del parc natural, es trobarà també amb un xicotet itinerari interpretatiu, realitzat per l’alumnat, on aconseguirà, mitjançant uns codis QR, més informació sobre la vegetació pròpia del bosc de ribera i les seues principals característiques.

A partir d’ara, i fins que finalitze aquest curs escolar, l’objectiu serà acondicionar aquest itinerari, i deixar-lo enllestit del tot, perquè puga gaudir-lo tot aquell que s’aprope a conèixer més a fons aquesta zona del parc natural.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà