El problema de les llums d’emergència de la Piscina Coberta era “imposible de preveure”, segons l’equip de govern

El passat 9 de novembre es va produir un tall de subministrament elèctric que va afectar a bona part del municipi de Bétera i que va afectar a dos edificis públics (el Pavelló i la Piscina Municipal). Segons denúncia la portaveu de la Coalició Compromís a Bétera, Cristina Alemany, “es varen viure veritables situacions de pànic en la piscina”, atès que els usuaris es van quedar a les fosques “i no es van encendre les llums d’emergència”. Des de l’equip de govern es replica que el problema es va resoldre en menys de 24 hores i que el sistema de llums d’emergència s’havia posat a prova en el mes de juliol.

José García

Aproximadament a les 19:00 hores del dia 9 de novembre, es va produir un tall de llum que va deixar a les fosques a bonna part de Bétera. Esta situació va crear les lògiques molèsties entre els habitants del municipi, així com als comerciants de la localitat, qui van haver d’esperar pacientment que “tornara la llum”. No obstant això, i segons denúncia la portaveu de la Coalició Compromís en la localitat, “esta situació va afectar també als usuaris de la Piscina Coberta Municipal i estes persones, al comprovar que ni tan sols la llum d’emergència s’activava, van viure veritables moments de pànic en la piscina, acabant tot en una situació caòtica”.

Per a Alemany, “cal veure què ha passat exactament, ja que la fallada dels llums d’emergència suposa un incompliment del Codi Tècnic d’Edificacions. Eixe codi establix una sèrie d’exigències en quant a l’enllumenat d’emergència del edificis, perquè en cas de tall de la llum, suministre la il·luminació necessària per a facilitar la visibilitat als usuaris, de manera que s’eviten les situacions de pànic que es visqueren el divendres per la vesprada”.

L’alcalde beterense, Germán Cotanda, va atribuir esta situació a “una fallada puntual que era impossible de preveure”. “Es tracta d’unes instal·lacions que mai han patit este tipus de contratemps i que passen anualment les revisions pertinents, per a comprovar el seu òptim estat de conservació. En el present any es van sotmetre a eixes proves i les van superar, com sempre havia succeït”.

Preguntat per l’actuació que s’havia portat a terme per corregir esta situació, el primer edil de Bétera ha assenyalat a InfoTúria que “veient la naturalesa de la fallada, es varen efectuar les pertinents modificacions i reparacions per evitar que tornara a produir-se un problema com el viscut i puc assegurar que les reparacions varen permetre que totes les llums, incloses les d’emergència, estigueren en perfecte funcionament només 24 hores després de l’incident viscut el dia 9 de novembre”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà