La Pobla perd una subvenció per a fomentar la lectura, segons denuncia el PSOE local

El Camp de Túria
La publicació al Diari Oficial de la Comunitat Valenciana és clara: el Conselleria de Cultura i Esport ha denegat unes ajudes al consistori poblà “per no tindre suscrits els noud models de conveni desl dies 28 d’abril i 28 de juliol de 2006”.

José García

Si bé és cert que esta pèrdua d’ajudes també ha afectat al municipi de Benaguasil, el ben cert és que pobles com Llíria o l’Eliana si que van a gaudir de uns diners que podran ser emprats en promocionar la lectura i la cultura. A l’Ajuntament de Llíria li arribaran 2.099,50 euros i al de l’Eliana, 695,66 euros.

La negativa de la conselleria de Cultura s’afegeix a una altra de setembre quan la conselleria d’Educació també va reduir a 465 euros la subvenció per a fomentar-ne l’ús i la promoció del valencià. És en este punt on començen les crítiques des del PSPV-PSOE de la Pobla. El seu portaveu, Jaume Cortina, acusa als actuals dirigents de la Pobla de Vallbona “d’encarregar-se de desfer tot el treball que va realitzar l’anterior govern progressista i deixar baix mínims qualsevol promoció del valencià i la cultura entre els seus ciutadans”.

El portaveu socialista ha instat l’alcaldessa, Mari Carmen Contelles, del PP, a lluitar per aconseguir “el màxim de subvencions i ajudes econòmiques de totes les administracions públiques”. “Amb les que s’han rebut a Llíria y l’Eliana es podran realitzar activitats com ara contacontes, animació a la lectura, certàmens de poesia o, fins i tot, campanyes d’animació lectora”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà