La llengua i les falles s’unixen en una jornada dedicada a la indumentària tradicional

La Casa Gran de la Pobla de Vallbona acollirà este divendres les conferències i balls tradicionals

La Casa Gran de la Pobla de Vallbona acollirà este divendres diverses conferències que unirán la indumentària, el món faller i la llengua. Cartells d’indumentària del segle XVIII de la Diputació, el vocabulari faller, peces de roba i balls tradicionals a càrrec Grup de Danses de la Pobla es donaran cita el museu etnològic de la localitat como a preàmbul de les falles.

La cap de Normalització Lingüística de la Diputació de València, Immaculada Cerdà, presentarà els cartells d’indumentària del segle XVIII preparats per la Diputació. Un treball gràfic que ajuda a conéixer totes les peces, masculines i femenines, que componen la indumentària fallera i la seua terminologia.

En l’acte també participarà Josep Lluís Marín, membre de l’Associació d’Estudis Fallers, qui parlarà sobre el vocabulari faller. A través de l’evolució del llenguatge farà un recorregut per la nostra història i en concret, per la història del món faller.

Paraules tan comunes durant les falles com la xocolatà no s’utilitzaven i en el seu lloc es feia referència a la bescuità. La replegà era la col•lecta i quan s’engalanaven els carrers es parlava de gallardets i banderoles i no d’enllumenat ja que als carrers no hi havia llum elèctrica.

Amb una vessant més pràctica intervidrà Conxín Llorens, del Grup de Danses de la Pobla de Vallbona, qui mostrarà les diferents peces de roba, des de la roba interior fins als últims complements, que formen part de la indumentària tradicional.

Els assistents podran vore de prop totes eixes peces i conéixer de primera mà detalls com els teixits que s’utilitzen, la manera de col•locar-los i la seua funció.

El Grup de Danses de la Pobla de Vallbona actuarà per a mostrar la vestimenta i els balls tradicionals.

Les xarrades començaran a les 19 hores a la Casa Gran, el museu etnològic de la localitat.

Els actes que han  sigut organitzats des de l’Agència de Promoció del Valencià de la Pobla de Vallbona i  la Regidoria de Festes.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà