Recorregut per la indumentària valenciana del segle XVIII al XIX en la Casa Gran

La indumentarista Pilar Higón reproduix peces originals que lluiran models al museu etnològic de la Pobla de Vallbona

La Casa Gran, el museu etnològic de la Pobla de Vallbona, acull la mostra d’indumentària valenciana ‘Roba a l’antiga’ basat en la manera de vestir de les classes populars de finals del segle XVIII i primers anys del segle XIX.

La mostra, que tindrà lloc a les set i mitja de la vesprada del pròxim dissabte 28, destaca per la laboriosa posada en escena organitzat per la indumentarista Pilar Higón especialitzada en la reproducció de peces originals basant-se en el rigor de les fonts antigues.

Models femenins i masculins lluiran diferents tipus de roba i hi haurà una explicació didàctica de l’ús, els teixits i l’origen de les peces mostrades. S’acompanyaran les explicacions amb cites d’alguns escriptors del segle XVIII i XIX com ara l’erudit Cavanilles o el cronista Pedro Sucías.

Pilar Higón oferix un viatge en el temps donat que es reproduix fidelment la moda dels avantpassats després d’una laboriosa recerca a través de museus, col•leccions particulars i documents antics. Sinagües, guardapeus, saragüells, cossos, mocadors de pit, faixes i així tot un seguit de peces de roba que s’utilitzaven fa més de dos segles.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà