Coalició Compromís s’oposa a l’ampliació dels horaris comercials de les grans superficies que ha aprovat l’equip de govern

El Camp de Túria
L’anomenada ‘liberalització d’horaris comercials’ que ha aprovat l’equip de govern edetà, del PP, ha motivat que la Coalició Compromís manifeste la seua oposición i presente una moció de rebuir. Amb la decisió adoptada per l’Ajuntament, el comerços poden obrir tots els diumenges de l’estiu, de 9:00 a 14:00 hores. Coalició Compromís ho considera un atac en contra del comerç tradicional de la localitat, en benefici de les grans superfícies.

José García

Per al portaveu de Compromís per Llíria, Paco Garcia, “la mesura d’ampliar els horaris comercials posa en perill la supervivència del xicotet i mitjà comerç local, que és el pulmó dels nostres pobles i ciutats, i és qui ens aporta vertaderament riquesa, tant econòmica com social”.

Garcia recorda que l’equip de govern ha aprovat en solitari eixa mesura, “ja què hi ha un informe desfavorable que han efectuat els membres de la Federació de Comerç Local”. Ara, els comerços poden obrir de 9:00 a 14:00 hores els diumenges, des de l’1 de juliol fins el 28 de setembre.

El portaveu llirià de la Coalició Compromís ha presentat una moció al ple de Llíria en la que proposa revocar i deixar sense efecte este acord de la Junta de Govern Local, “davant els perjudicis que el eixa decisió de l’equip de govern pot causar en les economies dels botiguers i professionals de la localitat, que es veuen desbordats per les polítiques invasives de grans superfícies comercials i supermercats”.

Garcia no només critica l’atac que suposa, cap al xicotet i mitjà comerç, l’aprovació d’esta ampliació d’horaris comercials. Segons el portaveu de la Coalició Compromís, “d’una banda, el xicotet comerç no pot competir amb els grans centres de distribució; i d’altra, els treballadors de les grans superficies es veuen obligats a treballar, en molts dels casos, pels mateixos diners i tots els dies de la setmana, destrossant la conciliació familiar”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà