El deute municipal és de quasi 5 milions d’euros, el que equival a 1.619 euros per cada habitant del poble

El Camp de Túria
El PSOE de Benissanó ha mostrat el seu desacord amb el model de gestió económica de l’equip de govern del poble (amb la popular Isabel Castellano al front): ara que es coneixen les xifres de finals de 2012 es sap que el deute municipal és de 4.990.980 euros, el que equival a 1.619 euros per habitant (quan la mitjana d’Espanya és de 744 euros).

José García

La portaveu socialista de Benissanó, Silvia Sanz, ha qualificat com “calamitosa” la situación dels comptes municipals, “amb un deute de 4.990.980 euros i 3.666.778 euros de deute amb els bancs, fet que fa incrementar eixe deute mentre no es cancele el crèdit sol•licitat”.

Des del PSOE de Benissanó es mostra preocupació amb l’evolució del deute municipal: “ara el poble deu quasi 5 milions d’euros, i eixa xifra és quasi d’un milió d’euros més que fa tres anys. Estan pendents de pagament 712.078 euros. Són més de 700.000 euros el que se li deu als proveïdors, una situació que no s’entén”.

Els representants socialistes a este poble recorden que s’arriba a esta situació “tot i la pujada d’impostos aprovada per l’equip de govern, fet que està suposant uns grans sacrificis per els veíns del poble. A més, també estem patint una reducció de subvencions a les diferents associacions locals i una disminució en les inversions al poble”.

Sanz recorda que el màxim establert per l’Index d’Endeutament Municipal és del 110%, “però a Benissanó tenin en un 310% eixe indicador”. L’estalvi net, en 2012, va ser de -366.282 euros (el que suposa que eixa xifra s’ha incrementat en un 100% respecte a la de 2011). Segons la potaveu socialista, “tots estos indicadors ens ajuden a entendre per què Benissanó és un dels pobles més endeutats de tota Espanya, segons es pot comprobar a les xifres publicades pel Ministeri d’Hisenda”.

Al mateix temps, el PSOE insisteix en què la deficient gestió de l’equip de govern local es pot comprobar a altres àrees: així, la SAM (la societat municipal que gestiona el pou) va registrar uns resultats negatius l’any passat. “Tot i que l’Ajuntament va decidir que els veïns del poble tenim que pagar per l’aigua del pou, l’exercici passat va acabar amb un déficit de 9.727 euros”, explica Sanz, qui recorda que el deute acumular de la SAM és de 384.354 euros.

2 Comments
  1. Vinga xics, que ja estem en el top 200 (d’entre més de 8.000 municipis espanyols) de deute per habitant.
    Enguany fem un amfiteatre més i pugem al top 10. Ànim!

  2. Benissanó està a la champion Leage en quant a deute clar. Uns verdaders campions. Donar la enhorabona al equip de govern per la gran gestió econòmica duta a terme.

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà