Compromís proposa declarar ‘La Merenguina’ festa d’interès turístic

Des de fa 22 anys 15.000 merengues són llançats al pati de Sant Francesc Llíria en les festes dedicades a la Puríssima 

El grup municipal de Compromís-MoVe ha proposat al ple de l’Ajuntament de Llíria instar a la Generalitat a declarar ‘La Merenguina’ com a Festa d’Interès Turístic de la Comunitat Valenciana. En una de les batalles mes goloses del món al voltant de 15.000 merengues són llançats, any rere any al pati de Sant Francesc.

Segons el portaveu de Compromís-Move, Paco Garcia Latorre, des de fa 22 anys, en les festes dedicades a la Puríssima hi ha una cita que es fa ineludible, una festa que és “una delícia per a xicotets i majors”, on milers de merengues es converteixen en improvisats projectils.

Al voltant de 15.000 merengues són llançats, any rere any, en una dolça batalla que es desenvolupa al conegut pati de Sant Francesc, on es congreguen milers de persones per ser cobertes d’aquest dolç adornat amb els colors blanc i blau, que representen a la festa d’aquest barri de Llíria.

El regidor de la coalició apunta que, els dolços són elaborats pels forns i pastisseries de la ciutat i cada nit d’agost, quan se celebra ‘La Merenguina’, inunden aquest espai públic de “color, harmonia i diversió”.

La vetllada sol acabar amb un bany a traves d’un gran canó d’espuma per als assistents i una disc mòbil.

Aquest acte de les festes de la Puríssima ha estat inclòs en alguna edició en la campanya de l’Agència Valenciana de Turisme i Amstel per promocionar la caixa experiencial ‘Molabox’, amb les festes més “molones” de la Comunitat Valenciana.  

Aquest esdeveniment singular és un punt de trobada de molts joves i una cita que ja ha complit més de dues dècades de celebració, amb una projecció mediàtica i de participació que va en augment. Cada any reuneix a mes participants que s’involucren en la mateixa, tant a nivell local com a visitants de la comarca, d’altres províncies, i fins i tot, turistes internacionals.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà