La Merenguina de Llíria, Festa d’Interés Turístic Local

merenguina camp de turia

La festa compleix enguany el seu 25 aniversari

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana ha publicat hui la resolució de Presidència de la Generalitat per la qual s’atorga la declaració de Festa d’Interés Turístic Local de la Comunitat Valenciana a la Merenguina de Llíria.

El ple de Llíria va acordar per unanimitat, al juliol de 2016, sol·licitar este reconeixement a esta celebració que es realitza en el marc de les festes de la Puríssima organitzades per la Arxiconfraria de la Cort de Maria i que a més enguany celebrarà el seu 25 aniversari.

El regidor de Cultura, Turisme i Patrimoni, Paco García, ha manifestat la seua satisfacció “per este primer reconeixement d’una festa local com a interés turístic”.

Per a García, “esta declaració suposa un actiu més per a situar al municipi de Llíria dins del mapa turístic valencià, on el visitant, a més de poder gaudir del seu gran patrimoni, gastronomia i cultura musical, tindrà també un atractiu en les seues festes i tradicions”.

La Merenguina se celebra cada any, des de 1994, a Llíria durant l’última setmana d’agost. Este acte consisteix en una dolça batalla d’al voltant de 15.000 merengues, que són llançats entre els participants com si foren inofensius projectils però molt llépols. Este singular i divertit esdeveniment compta també amb una gran repercussió mediàtica. 

Estos dolços són elaborats pels forns i pastisseries del municipi, i omplin de color i diversió el pati de Sant Francesc, on es congreguen un gran nombre de persones, especialment joves i xiquets, de Llíria i vinguts també d’altres poblacions de la província.

No hi han comentaris

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.

logo infoturia roig

InfoTúria Periòdic del Camp de Túria · Calle el Panser, 68 · 46183 · L'Eliana · Tel. 960 218 701

Contacta amb InfoTúria ací

Política de Privacitat i l'Avís Legal del periòdic InfoTúria
Llicència CC 3.0
Segueix-nos en
Associacio de Mitjans Digitals


Dóna visibilitat al teu negoci amb els distints formats de publicitat que t’oferim en el periòdic InfoTúria.

Publirreportatge digital · Publireportatge en l’edició de paper · Video publicitari · Banner digital · Anunci en l’edició de paper

Per a més informació contacta amb nosaltres amb el formulari o en els telèfons
960 218 701 – 615 335 771