Raquel Abulaila presenta l’exposició fotogràfica ‘Asia y África. Caleidoscopio de pueblos’

Inauguració de l'exposició 'Asia y África. Caleidoscopio de pueblos'


Galeria fotogràfica de l'exposició de Raquel Abulaila a Vilamarxant

Ahir dijous 30 de gener a l’Edifici Cultural ‘La Cisterna’ es presentà l’obra, produïda pel Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), ‘Asia y África. Caleidoscopio de pueblos’. Una exposició fotogràfica que es podrà visitar fins al 21 de febrer i que recull la situació en què viuen persones a les quals, Raquel Abulaila, ha tingut oportunitat de conèixer en un llarg periple que l’ha portat per l’Índia, Indonèsia, Etiòpia i altres països dels dos continents.

I.G.

De fet, en les imatges que composen el conjunt fotogràfic, apareixen persones anònimes en la seua quotidianitat, en entorns sovint precaris, de societats tribals i de costums i maneres de vida singulars, tan allunyades del model de vida occidental, transmetent un clar missatge de sensibilitat i solidaritat, però sempre amb una visió optimista.Exposició 'Asia y África. Caleidoscopio de pueblos'

Aquesta exposició, després d’haver estat inaugurada i exposada al MuVIM durant l’any passat, ha iniciat un circuit itinerant per apropar la proposta dels artistes valencians als municipis de la nostra comarca, complint amb la vocació de la Diputació de València d’estendre la programació cultural a tota la província.

L’acte d’inauguració de l’exposició va tindre lloc ahir dia 30 de gener a l’Edifici Cultural ‘La Cisterna’ i va comptar amb la presència del vicepresident de la Diputació de València, Juan José Medina, de l’alcalde de Vilamarxant, Vicente Betoret i de l’autora de la mostra Raquel Abulaila.

Abulaila va declarar que “l’eix central de l’exposició són les persones, per això obrim el recorregut amb retrats de gran format que semblen convidar el recorregut que segueix a continuació i que reflecteix la seua quotidianitat i les seues vivències, perquè la major riquesa del planeta són les persones i la gent”.

De fet, durant més de deu anys, Abulaila ha plasmat en fotografies tots els seus viatges en els quals ha captat els costums d’Indonèsia, Índia i Etiòpia, entre molts països, amb l’objectiu de mostrar una fotografia espontània i optimista. Així l’exposició es divideix en quatre espais diferenciats: diversitat, humanitat, quotidianitat i entorn.

El primer edil del municipi, Vicente Betoret, va destacar que es tracta d’un “magnífic treball que, gràcies a la Diputació de València, hui es pot fer arribar als veïns de Vilamarxant sense necessitat d’eixir del municipi”. I va afegir que “continuarem obrint les portes d’aquest marc incomparable, com és la nostra cisterna romana, perquè artistes locals i de fora del nostre municipi puguen mostrar les seues obres, i puguem oferir una oferta cultural enriquidora i diversa”.

Per la seua banda, Medina va incidir en que l’exposició “llança als visitants un clar missatge de sensibilitat i solidaritat però sempre amb una visió optimista”. A més, va informar que la corporació provincial “inicia a Vilamarxant el ‘Quadern Didàctic’, que servirà per treballar també a les escoles i motivar els nens perquè puguen raonar sobre la importància de continuar amb la cooperació internacional”. I va finalitzar asseverant que “la idea és traslladar l’exposició a diferents punts de la província i estem planejant traslladar-la a Madrid per mostrar que l’ajuda internacional té una realitat social molt important”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà