L’Ajuntament atorga els diplomes que acrediten com a experts en l’ús de material pirotècnic

Alumnes amb el diploma que els acredita per a l'ús de material pirotècnic

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha procedit, hui divendres 31 de gener, al lliurament dels diplomes de la primera edició del curs de consumidors reconeguts com a experts per a l’ús de material pirotècnic. Un reconeixement que es va oficiar amb un acte celebrat al Saló de Plens municipal, els participants han rebut el document que certifica la seua qualificació per participar en manifestacions festives pirotècniques.

I.G.

De fet, aquesta primera edició ha estat tot un èxit de participació amb més de 50 persones apuntades als curs organitzat per aquest municipi del Camp de Túria en col·laboració amb la Conselleria de Governació. Un acord que s’ha traduït en la creació per part del Consistori de la agrupació local Consumidors Reconeguts com a Experts (CRE), la qual tracta de formar als veïns interessats en l’ús de material pirotècnic, una tradició molt arrelada a la població poblana.

Amb la creació de la nova CRE es tracta de regular la participació als actes festius on s’usa material pirotècnic, a més de complir amb la reglamentació vigent que exigeix als participants en aquest tipus de esdeveniments, com ara la Cordà de les festes patronals de Sant Sebastià i la Mare de Déu del Roser, la Passejà que se celebra per Setmana Santa o la despertà del dia de Sant Josep, haver complit algun tipus de curs formatiu.

Així, amb l’obtenció del diploma al curs posat en marxa pel Consistori, es reconeix als alumnes com a CRE per a l’ús d’artificis pirotècnics exclosos de la Directiva 2007/23/CE. D’aquesta manera els participants que hagen optés el títol podran prendre part com a ‘participant actiu’ a manifestacions festives organitzades per l’Ajuntament, però sempre amb l’autorització municipal prèvia. D’altra banda, la participació en altres manifestacions festives dependrà de la inscripció com a ‘participant actiu’ que realitzen les entitats organitzadores dels festejos.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà