Dia Internacional dels Museus a Llíria

cartel

Llíria s’unix a la iniciativa del Dia Internacional dels Museus amb el lema: “Museus hiper connectats: enfocaments nous, públics nous”. El Museu Arqueològic de Llíria (MALL) i el Museu Silvestre d’Edeta faran, el divendres 18 i el dissabte 19 de maig, una jornada de portes obertes en el seu horari habitual. Durant estos dies, l’entrada també serà gratuïta en altres monuments turístics de Llíria, com són els Banys Àrabs i l’església de la Sang.

El MALL, situat en la part més alta de la Vila Vella, a la plaça del Trinquet Vell, és el centre encarregat de la protecció, conservació i difusió dels materials que il·lustren l’evolució històrica de la ciutat de Llíria, des d’època ibèrica fins a l’actualitat. Entre les peces exposades tenen un especial interés les ceràmiques ibèriques procedents del Tossal de Sant Miquel. D’època romana destaca la important col·lecció de ceràmica de taula i cuina, el tresor de denaris romans, així com la galeria epigràfica amb la inscripció de Corneli Nigrí. D’època medieval conserva algunes taules pintades procedents de l’església de la Sang, així com una important col·lecció d’esteles discoïdals.

El Museu Silvestre d’Edeta, a Ca la Vila Vella, és un notable edifici gòtic de la Llíria medieval en el que s’exposen escultures, dibuixos, i altres pintures realitzades per Manuel Silvestre Montesinos, un dels més significatius artistes plàstics valencians del segle XX.

 

 

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà