Setmana de les Lletres de Valencianes de l’Eliana entorn a Sant Vicent Ferrer

El Centre d’Estudis Locals (CEL), en col·laboració amb l’Ajuntament de l’Eliana, torna a celebrar la Setmana de les Lletres Valencianes que enguany estarà dedicada a la figura de Sant Vicent Ferrer, amb motiu del 600 aniversari de la seua mort.

Del dilluns 18 al divendres 22 de novembre, de 9 a 14 i de 16 a 21 hores, es podrà visitar l’exposició itinerant ‘Sant Vicent Ferrer, un valencià universal’ organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) que serà inaugurada el dilluns a les 19 hores en el Centre Sociocultural.

A continuació, tindrà lloc la conferència ‘L’oralitat en el sermó de Sant Vicent Ferrer’ a càrrec d’Emili Casanova Herrero, doctor en Filologia i catedràtic de la Universitat de València.

El dimecres 20 de novembre se celebraran els actes centrals del Dia de les Lletres Valencianes amb la lectura pública de textos de ‘Poemes d’un segle’. La cita serà a les 19.30 hores en el Centre Sociocultural, i en ella poden participar tots els veïns que desitgen recitar un poema facilitat pel CEL. L’acte comptarà amb la col·laboració de diverses associacions del municipi.

El dijous 21 a les 19 hores, serà la projecció de la pel·lícula ‘La portentosa vida del pare Vicent’, una comèdia dirigida per Carles Mira i estrenada en 1978 que es desenvolupa a la costa ibèrica durant la Reconquesta del segle XIV i que gira entorn del patró valencià.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà