Programació Estiu a l’Eliana

cartel estiu a leliana

L’Ajuntament de l’Eliana ha presentat la seua programació festiva, cultural, juvenil i esportiva ‘Estiu a l’Eliana 2020’, adaptada a la nova normalitat derivada de la pandèmia provocada pel Covid-19.

Les Festes Majors en honor a la Mare de Déu del Carme i al Crist del Consol es veuran reduïdes a uns pocs actes simbòlics i no multitudinaris. Les nits del 15 i del 16 de juliol es llançaran 4 rams de focs artificials simultanis que es podran veure i gaudir des de qualsevol punt de la localitat.

Lees imatges dels patrons, juntament amb la Puríssima eixiran a la porta de l’Església amb el cant de Salves durant els dies grans del 15 al 17 de juliol, en substitució de les solmenes processons. La música tampoc faltarà als carrers gràcies a la Colla de Dolçainers, que faran sonar les seues notes entre el dimecres i el divendres.

Davant la suspensió dels sopars populars, l’Ajuntament vol recuperar i promoure el sa costum del ‘sopar a la fresca’ durant les nits estivals, per això comptarà la vespra la festa amb la presència de l’humorista Oscar Tramoyeres que animarà amb els seus monòlegs en la mateixa taula a les portes de les cases dels veïns.

Per a completar el programa de festes, s’instal·laran pantalles gegants en la Plaça de l’Ajuntament, que emetran contingut d’associacions locals i oferirà concerts com el tradicional de Festes de la Unió Musical.

La primera de les activitats culturals que es reprendrà serà el Cinema d’Estiu des del dijous 23 de juliol fins al 30 d’agost. L’estrena de la temporada arribarà amb ‘Sonic’ durant el primer cap de setmana i no faltaran cinema d’autor com la reposició de les aclamades ‘Cinema Paradiso’ o ‘Parásitos’ i títols de cap de setmana que poden gaudir el públic més jove com ‘Scooby’ o ‘Las aventuras del Doctor Dolittle’.

Totes les entrades hauran d’adquirir-se prèvia i prioritàriament, amb butaques preasignadas que mantindran la distància de seguretat, en Elientrada.

L’oferta cultural es completarà amb el Festival Estiu a la Torre de l’1 al 29 d’agost. Cada dissabte a la Torre del Virrei acollirà concerts de Babalú Swing Band, Viktorija Pilatovic i Fellini Quartet, Jerez Texas i l’art jondo del guitarrista José Fermín Fernández, dins de XIX Pinzellades Flamenques.

Per als joves d’entre 14 i 30 anys l’Eliana també té preparada una completa agenda d’activitats per a la segona meitat de juliol amb tallers gratuïts d’impressió 3D, fotografia per a mòbils, robòtica, teatre i taller de còctels sense alcohol.

En l’àmbit esportiu, se celebra la primera carrera virtual per equips que fins al 25 de juliol sumarà els quilòmetres dels participants des de qualsevol lloc del món. L’equip amb major distància recorreguda decidirà la destinació solidària del premi de 500 euros. A més, continuen els campus d’estiu de gimnàstica rítmica, bàsquet i futbol, als quals poden assistir els més xicotets per setmanes, quinzenes o mesos complets fins a setembre.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà