Llíria commemora el 90 aniversari del col·legi Sant Vicent

Cartel escuelas llíria

La regidoria d’Infraestructures Educatives i Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Llíria prepara una sèrie d’activitats al llarg de 2021 per tal de commemorar els 90 anys d’història del col·legi Sant Vicent Ferrer.

El col·legi, conegut popularment com Les Escoles, va ser un dels grans somnis de la societat lliriana de principis del segle XX. L’esforç de la seua materialització va partir, en gran part, per la voluntat del poble llirià d’aquella dècada dels anys 20. Enguany, a través del Pla Edificant que dirigeix la Conselleria d’Educació, el municipi ampliarà les seues instal·lacions i millorarà els dos edificis que conformen les originaries Escoles.

Quasi un segle després de la seua inauguració en el curs 1931-32, des de l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de Llíria es convida a la ciutadania a participar en un homenatge de la memòria educativa del municipi. En concret, es pretén construir un projecte de recuperació amb fotografies, documents, records, llibres, llibretes i testimonis dels veïns que hagen passat per les Escoles i vullguen participar-hi. D’esta manera s’il·lustrarà la història d’aquest centre educatiu tan emblemàtic.

Tots els materials aportats seran degudament tractats i digitalitzats pel personal de l’Arxiu Municipal de Llíria, i es retornaran als seus propietaris de manera immediata. Els interessats han de posar-se en contacte amb l’Arxiu Municipal de Llíria a través del correu electrònic o del telèfon 962792766. També poden informar-se al web de l’arxiu.  

El regidor de l’Àrea d’Infraestructures Educatives i Arxiu Municipal, Paco Garcia Latorre, apunta que del material recollit es valora fer una exposició fotogràfica, xerrades i vídeo commemoratius. Si la pandèmia ho permet, estos actes es duran a terme quan finalitzen les obres de millora i ampliació del centre educatiu, per tal de representar l’esforç i l’adaptació que aquest edifici al segle XXI; una infraestructura, “degana de l’educació pública a Llíria.”  

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà