Les Arts presenta un espectacle educatiu sobre “Quadres d’una exposició”, de Mússorgski

Arenas musicales

El Palau de les Arts uneix música, teatre i arts plàstiques en “Arenas Musicales”, un espectacle educatiu al voltant de l’obra “Quadres d’una exposició”, de Modest Mússorgski. Aquest dissabte 13 de març, l’Aula Magistral n’acollirà dues representacions, a les 12.00 hores i a les 17.00 hores, obertes al públic familiar.

Les Arts estrena aquesta setmana esta nova proposta del Programa didàctic, destinada a estudiants a partir de deu anys i al públic familiar, que combina diferents disciplines artístiques per a potenciar l’experiència sensorial i perceptiva dels més xicotets davant d’una peça de referència de música programàtica.

L’espectacle es desenvolupa a partir de l’obra per a piano que Modest Mússorgski va compondre inspirat en una exposició pòstuma del seu amic, el pintor i arquitecte rus, Víktor Hartmann, que va morir amb tan sols 39 anys. La partitura es compon de deu moviments, que descriuen aquarel·les, pintures, esbossos o gravats de l’artista -desapareguts en la seua gran majoria- que van formar part de la mostra esmentada.

El muntatge de les Arts situa l’espectador davant de la visita del mateix Víktor Hartmann, que 148 anys després de la seua mort torna a l’Aula Magistral per a veure la seua pròpia exposició i escoltar la transcripció musical que el seu amic Modest Mússorgski ha realitzat de cada un dels seus quadres.

La pianista Judith Kertész interpreta la cèlebre suite del compositor rus, mentre l’actor Santiago Martínez dona vida al malaguanyat pintor que contempla els llenços d’arena que Borja González crea al compàs de la partitura.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà