Festival ‘El DesenJazz’ en Llíria del 30 de abril al 2 de mayo

VI Festival Desenjazz

Turisme Llíria ha presentat el programa de ‘El DesenJazz 2021. Festival de Jazz i Altres Músiques de Llíria’, que tindrà lloc el pròxim cap de setmana. La localitat edetana, com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO, promou la sisena edició d’este esdeveniment que fusiona el jazz amb altres estils musicals i disciplines artístiques. Esta sisena edició comptarà també amb la participació de Granada, Ciutat Creativa de la Literatura.

El festival, que té el suport de Turisme Comunitat Valenciana a través de la marca Mediterranew Musix, se celebrarà entre el 30 d’abril i el 2 de maig, i donarà el tret d’eixida este pròxim divendres, amb l’espectacle ‘The Flamenc Jazz Experience’, a càrrec de la formació granadina Jesús Hernández 4tet, formada pel cantaor Sergio Colorao, el contrabaix Manuel Sáez, el percussionista Benjamí Santiago i el mateix Jesús Hernandez al piano. El quartet andalús col·labora habitualment amb el prestigiós flautista i saxofonista madrileny Jorge Pardo (Paco de Lucía 6tet). Este concert servirà per a commemorar el Dia Mundial del Jazz i serà transmés en streaming dins de la programació que promou la UNESCO.

La programació continuarà el dissabte, 1 de maig, amb ‘Lorca In Mediterranean Jazz’, una adaptació de l’obra del poeta granadí, Federico García Lorca, en clau de jazz amb sabor mediterrani. En este projecte ha col·laborat el Centre Federico García Lorca de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Granada. L’actuació serà a càrrec del quintet d’Elma Sambeat format per la valenciana establida a Llíria Elma Sambeat (veu), el parisenc Baptiste Bailly (piano), el valencià Efrén López (oud i mandolina), l’italià Ales Cesarini (contrabaix) i el també valencià David Gadea (percussió). Este concert, a més, servirà per a commemorar el Dia internacional de Treballador.

I, finalment, El Desenjazz 2021 posarà el fermall final a la seua agenda el diumenge 2 de maig, Dia de la Mare, amb el directe ‘The Brazilian Jazz Fusion’, una invitació a la mescla creativa i innovadora de cultures entre la música contemporània, el jazz i la música afro-brasilera. Esta actuació posa de manifest altre dels objectius de Llíria City Of Music, el suport al talent local i serà realitzada per un altre quartet, Névoa, format per la lliriana Raquel Sánchez (cello), el malagueny Isaac Pascual (piano), el colombià Ricardo Osorno (contrabaix) i el veneçolà Pacho Montañez (bateria).

Cadascun dels concerts se celebrarà a les 19.00 hores en el teatre de la Unió Musical de Llíria. L’accés serà gratuït però davant la limitació de l’aforament per a complir amb els protocols de seguretat sanitaris serà necessària la reserva anticipada d’entrades en l’APP Llíria.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà