Riba-roja convoca el II Certamen LiteraTúria en narrativa i poesia

cartel ribarroja

L’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha convocat el II Certamen Literari LiteraTúria en les modalitats de narrativa i poesia juvenil i adulta les obres del qual es podran presentar fins al proper 30 de juny. Els originals que presentaran els participants s’hi podran escriure en valencià i en castellà per als quals hi haurà sengles lots de llibres per als guanyadors en cada categoria.

Els premis consistiran en 450 euros en metàl·lic per a les modalitats de poesia i narrativa adults mentre que els primers premis de la categoria juvenil serà de 250 euros en total, tant en narrativa com en poesia. Pel que fa als segons finalistes en cadascuna de les modalitats rebran un lot de llibres d’autors locals, amb un valor màxim de 60 euros.   

L’organització ha previst una modalitat en poesia per a participants juvenils –des de 14 a 18 anys- i un altre d’adults. A més, la modalitat de relat també tindrà els vessants juvenil i adult. Caldrà que cadascuna de les obres presentades siguen originals i inèdites, de tema lliure i sols s’hi podran presentar un treball per categoria i modalitat.

Quant a les normes específiques de la modalitat de poesia, el conjunt de versos haurà de tindre una extensió d’entre 50 i 80 versos, mentre que els relats hauran de ser narracions breus, amb un mínim de quatre fulls i un màxim de huit. Els participants menors d’edat hauran de presentar-hi, a més, una sol·licitud amb l’imprès d’autorització dels tutors legals o dels pares.

El certamen es desenvoluparà en diverses fases, en una primera s’estableix el 30 de juny com a data màxima per a la presentació dels originals, a continuació hi haurà un termini per a la valoració de les obres dels autors participants que tindrà de l’1 al 30 de juliol propers i, finalment, el 15 d’octubre se celebrarà el lliurament dels premis de les obres guanyadores en un acte públic.

Els membres del jurat, format per 5 persones relacionades amb el món de la cultura, l’educació i la literatura, seleccionaran un màxim de tres treballs per cadascuna de les categories i s’hi proposarà un únic guanyador en cada categoria. Els premis o els finalistes podran ser declarats deserts i també s’hi podran fer esments dels treballs i originals.    

L’edició de l’any passat va tindre una bona acollida amb 85 obres presentades d’autors arribats des de tots els racons d’Espanya, a més a més d’altres de Mèxic i Argetina.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà