Fira del Dolç Artesà de Casinos

L’Eliana: ‘5 Segles de Música’ del 23 d’octubre al 25 de juny

cartel eliana

La XVII edició del festival ‘5 Segles de Música‘ a l’Eliana donarà inici aquest dissabte, 23 d’octubre, amb el concert ‘Spanish Travelling Virtuosi’ interpretat per La Guirlande i amb obres de Joan Baptista Pla, Joaquín Nicolás Ximénez o Felipe Lluch.

Aquesta primera cita tindrà lloc a les 19.30 hores a l’Auditori Municipal i les entrades estan ja disponibles a www.elientrada.es.

Després de la passada edició el festival, dirigit per Vicente Roncero, recupera els tradicionals escenaris de la Casa de la Música i de l’Església, a més de l’Auditori Municipal i la Torre del Virrei, en els quals se celebraran un total de vuit actuacions que conformen el cartell.

Precisament la Casa de la Música reobrirà les seues portes al certamen el mes de novembre amb ‘Trio Clara’, compost per Agnes Probst al violí, Mayte García al cello i Kei Hikichi al piano que posaran la melodia a dues dones compositores, Clara Schumann i Fanny Mendelssohn.

L’entrada serà lliure i l’aforament limitat.

L’any 2022 obrirà amb el concert ‘Acosta’m a Bach’ a càrrec de Fernando Tortajada que posarà en valor davant el gran públic a aquesta figura fonamental de la història de la música. Una oportunitat per a gaudir d’un viatge per l’obra de Johann Sebastian Bach, imprescindible per a la tècnica del pianista.

La cita tindrà lloc el dissabte 29 de gener a la Casa de la Música i l’entrada serà, igualment, gratuïta.

Aquesta dissetena edició continuarà al febrer amb l’acolliment de ‘Covent Garden Soloists’, un programa clàssic en el qual l’excepcional violinista, Vasko Vassilev, interpretarà al costat d’aquest conjunt els més famosos valsos i peces típiques d’un concert d’any nou, amb música de Strauss, Rossini o Chaikovski.

Les entrades per a l’actuació, que se celebrarà a l’Auditori Municipal, es podran adquirir a Elientrada.

El 26 de març, l’Església recobrarà el seu espai en el festival rebent a ‘Saffo Novella’, interpretat per Dolce Rima. El conjunt retrà homenatge a la cantatrice i compositora que més llibres de cantates va compondre en el segle XVII, Barbara Strozzi.

L’entrada del qual serà lliure, amb aforament igualment limitat.

El concert d’abril, ‘Aquarel·els valencianes. Quartets de corda del Mediterrani’ oferirà una selecció d’obres el punt d’interés de les quals serà ‘Renaixement’ de Vicente Asencio, desconeguda, oblidada i amb accents de l’escola nacionalista russa. Estarà interpretada per Ensemble Scherzo de València a la Casa de la Música i l’entrada serà lliure.

El dissabte 28 de maig, la Casa de la Música de nou acollirà el concert dedicat al desaparegut instrument ‘El Baryton’ en el qual el València Baryton Project combina el barroc amb la música de hui. Destaquen les obres d’Esterhazy de segle XVII que estan gravades en Naxos Rècords, i altres compostes per aquest trio.

El concert de clausura, encara per determinar, tindrà lloc l’últim dissabte de juny i se celebrarà a la Torre del Virrei.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.