Comerç local, el motor de l'Economia dels pobles

La Pobla de Vallbona aprova el Reglament de l’Habitatge Públic

carrer poeta llorente

Les vivendes van destinades a persones amb quatre anys d’empadronament

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat el primer reglament d’oferta i demanda de l’habitatge públic del municipi que permet establir el procediment per a sol·licitar una vivenda pública i els requisits per poder demanar-la.

Les vivendes van destinades a persones amb quatre anys d’empadronament a la localitat i que no disposen d’un habitatge digne, bé per ingressos o bé per situacions personals com ser víctima de violència de gènere o tindre una diversitat funcional que li impedisca viure en la seua residència.

La cessió d’habitatges es farà en forma de lloguer i amb un import màxim del 25% dels ingressos de la unitat familiar. Els pisos es podran cedir tant de manera ordinària a aquelles persones que complisquen amb els requisits, com de manera extraordinària a aquelles persones o unitats de convivència que s’acredite una situació de necessitat excepcional.

La Pobla de Vallbona ha creat este 2021 el primer parc d’habitatge públic i gestiona en l’actualitat 41 vivendes. Tres habitatges han estat adquirits per l’ajuntament i la resta han estat cedits per a la seua gestió tant per la Conselleria d’Habitatge com per altres entitats com Sareb.

L’alcalde, Josep Vicent Garcia, ha destacat que amb esta reglamentació “s’aconseguix donar un marc legal a l’habitatge públic de la localitat per tal de consolidar el dret constitucional com és la vivenda i que no estiga lligat a la voluntat del govern de cada moment”. Garcia recorda que en 2015 es van posar els drets socials i els veïns com a principal objectiu del govern i reglaments com este demostren que s’està acomplint.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà