L’Eliana celebra la XII Setmana de les Lletres Valencianes

Aquest dissabte, 20 de novembre, el Passeig Secondo Baldín de l’Eliana acollirà la inauguració de la XII Setmana de les Lletres Valencianes amb la lectura pública de poemes de l’anomenada ‘generació segrestada’.

Després de l’aturada per la pandèmia el Centre d’Estudis Locals de l’Eliana (CEL) i la JAM Poètica han tornat a organitzar aquesta celebració, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura, en la qual retran homenatge a les i els poetes valencians nascuts en la postguerra. A la lectura pública, que iniciarà a les 12 del migdia, prestaran la seua veu diferents representants de les associacions, col·lectius i veïns i veïnes de la localitat.

Si les condicions meteorològiques no permeteren celebrar-ho a l’aire lliure, l’acte es traslladarà al Nou Espai del Centre Sociocultural.

Per part seua, el dilluns 22 tindrà lloc la inauguració de l’exposició ‘Un entre tants: de Vicent Andrés Estellés a la generació dels 80’. La conferència inaugural, que se celebrarà a les 19 hores en el Centre Sociocultural, serà a càrrec de Lluís Roda i Balaguer, poeta, llicenciat en filologia catalana i professor de valencià de batxillerat. L’entrada a l’acte serà lliure fins a completar l’aforament.

Els esdeveniments dels anys seixanta, com a maig del 68, la publicació de les obres de Joan Brossa o J. V Foix van marcar un canvi generacional poètic, l’aparició de joves autors que, havent nascut a principis de la postguerra, van decidir escriure en llengua valenciana baix el perill de ser silenciats. Aquesta exposició rendirà tribut a aquest grup de dones i homes que van marcar el ritme poètic de les generacions posteriors. La mostra es podrà visitar fins al pròxim 3 de desembre, en horari de 9 a 14 i de 16 a 20 hores.

Eva Santafé, edil de Cultura, ha convidat a la ciutadania a participar dels actes programats per a conéixer en profunditat a aquests 12 poetes i poetesses del nostre temps, com ara l’elianer Antoni Ferrer, Empar de Lanuza, Marc Granell o Isabel Robles.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà