Llíria es germanarà amb la ciutat francesa de Castelnau-le-Lez

Reunión con representantes Castelnau-le-Lez

Una representació de l’ajuntament francés ha visitat la localitat edetana

Representants de l’Ajuntament de Llíria i del de Castelnau-le-Lez s’han reunit per a començar a treballar en l’agermanament entre les dues localitats. L’alcalde Joanma Miguel i els regidors Consuelo Morató i Vicent Lis van rebre, en Ca la Vila, a una delegació del municipi francés encapçalada pel tinent d’alcalde Philippe Guy, per a traçar les línies principals d’aquest procés, a més d’estudiar altres accions d’intercanvi d’interés en l’àmbit educatiu, cultural, esportiu, musical i econòmic.

La localitat francesa de Castelnau-le-Lez forma part del districte de Montpeller i comparteix amb la ciutat *edetana un passat romà com *Sextantio, la sisena parada de postes des dels Pirineus a la Via Domitia. En 2018, una representació municipal de Llíria va visitar aquesta població dins d’unes jornades de cooperació amb la regió de l’Occitània francesa que va organitzar la Agència Valenciana de Turisme.

A més, està prevista que, en pròximes dates, l’alcalde de Llíria, Joanma Miguel, i el seu homòleg en Castelnau-le-Lez celebren una reunió telemàtica, amb l’objectiu de continuar concretant detalls sobre aquest procés d’agermanament, a més de futurs projectes que puguen sorgir arran d’aquest.

El primer edil *Joanma Miguel ha manifestat que “la cooperació institucional sempre és positiva, ja que ens permet continuar projectant internacionalment la marca Llíria i, al mateix temps, enriquir-nos amb el valor cultural i patrimonial d’altres ciutats, com en aquest cas Castelnau-le-Lez”. “Això ens permetrà, a més, desenvolupar diferents iniciatives a mitjà i llarg termini que siguen positives per a la nostra localitat”, ha explicat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà